"Bu adam bize şampiyonluğu getirecek"

Video yükleniyor...

Kara Kartal'ın 5-1'lik Kasımpaşa zaferinde attığı golle suskunluğunu bozan Demba Ba'nın, idmanlardaki aşırı istekli görüntüsünden takım arkadaşları da etkileniyor... Siyah-Beyazlı futbolcular, “O takımı taşıyacak, biz de destek vereceğiz. Şampiyonluk böyle gelecek” diyor.

Spor Toto Süper Lig’de bitime 7 hafta kala şampiyonluğa kilitlenen Beşiktaş'ta, kalan süreçte Demba Ba’nın göstereceği performansla mutlu sonun geleceğine inanç tam...

Son haftalardaki gol atamama şanssızlığını 5-1’lik Kasımpaşa zaferinde kaydettiği sayıyla geride bırakan 29 yaşındaki futbolcunun, takım çalışmalarındaki hırslı görüntüsü, antrenmanlar dışında kalan zamanlardaki şampiyonluğa yönelik sözleri, takımı adeta ateşliyor...

Ligde zirve yarışının kızışmasının ardından sezon başındaki sakin görüntüsünü bir kenara bırakan ve hırslı tavırlarıyla dikkat çeken tecrübeli futbolcunun, “15 yıllık profesyonel futbol kariyerimde görev yaptığım hiçbir takımda şampiyonluk yaşamadım. Beşiktaş’ta ise bu sevince çok yaklaştım. Bunun için elimden geleni yapacağım” sözleriyle takım arkadaşlarını ateşlediği öğrenildi.

Yıldız futbolcunun şampiyonluk sözünü dilinden düşürmemesinden oldukça etkilenen oyuncuların, kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde, “Takımda şampiyonluğa en fazla inanmış olan kişi Demba Ba... O takımı taşıyacak, biz de destek vereceğiz... Onun hırsı ve kararlılığının yanında göstereceği etkili performans, bize şampiyonluğu getirecek” sözlerini sarf ettikleri bildirildi.

Krallık tacının da peşinde
Ligde attığı 16 golle krallık yarışında 17 sayısı bulunan Bursasporlu Fernandao’nun gerisinde bulunan Demba Ba, sezon sonunda şampiyonluk kupasını, tacıyla beraber taşımayı hedefliyor. Kara Kartal’da kariyerinin en formda dönemini geçiren başarılı futbolcunun, bu konuda takımın asistçileri; Gökhan Töre ve Jose Sosa’yla sık sık görüşüp kalan maçlarda kendisini daha fazla pozisyona sokmalarını istediği ifade edildi.

4 gol sonra mutlu son!
Beşiktaş’ın deneyimli teknik adamı Slaven Bilic, Süper Lig’in ilk yarısında FANATİK’e verdiği röportajda, kulübün başarısının, Demba Ba’nın performansıyla orantılı olduğunu belirtmişti.

46 yaşındaki çalıştırıcı, “Demba Ba, Türkiye’nin en önemli golcüsü. Bu da bizi rakiplerimizin 1 adım önünde tutuyor. Bundan dolayı onun atacağı goller çok önemli... Eğer bu sezon ligde 20 golü bulursa şampiyon oluruz” açıklamasıyla oyuncusuna güvendiğini göstermişti. Bu sözleri unutmayan taraftarlar, şimdiden ligde 16 golü bulunan Senegalli’nin kalan haftalarda 20’ye ulaşmasını ve şampiyonluğun gelmesini hesaplıyor.

İlk yarıdaki gibi oynarsa..

Bu sezon attığı gollerle Beşiktaş’ı sırtlayan Demba Ba, ligde bitime 7 hafta kala attığı 16 golle takımının bu alanda en skorer ismi konumunda bulunuyor. Süper Lig’in ilk yarısındaki 7 haftalık süreçte 6 gol kaydederek büyük çıkış yapan Senegalli, ikinci bölümdeki benzer periyotta bu kez daha da fazla rakip fileleri havalandırıp takımına ligdeki 14’üncü şampiyonluğunu yaşatmak için çaba gösterecek.


Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş