Brezilya'dan Fred için flaş açıklama!

Brezilya'dan Fred için flaş açıklama!
Brezilya Futbol Konfederasyonu, Shakhtar Donetsk'te forma giyen futbolcuları Fred'in 2015 Copa America'da "hidroklorotiyazid" kullandığını açıkladı.

Konfederasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilya Milli Takımı'nın sağlık ekibi tarafından kullanılan ilaçların listesinin, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) organizatörleri tarafından turnuvanın 2 ay öncesinde istendiği ve listenin hazırlanarak 2 Nisan'da yetkililere verildiği belirtildi.

Açıklamada, CONMEBOL'un yaptığı doping testinde Fred'in kanında 'hidroklorotiyazid'e rastlanmasına rağmen söz konusu maddenin Copa America yetkililerine gönderdikleri listede yer almadığı, konfederasyonun dopingli ilaçlar listesinde de bulunmadığı ifade edildi.

Konfederasyon olarak oyuncularına bu maddenin kendi sağlık ekipleri tarafından verilmediği vurgulanan açıklamada, konuya ilişkin belge ve kayıtların istendiği takdirde incelenebileceği kaydedildi.

Açıklamada, bu kapsamda Fred'in doping kullanmadığına inanıldığı, futbolcunun avukatları ve menajeriyle bu konuda detaylı bilgi verebileceği vurgulandı.

"Hidroklorotiyazid", kullandığı zaman kandaki doping içerikli diğer maddeleri maskelemesiyle biliniyor.

"Masum olduğuma inanıyorum"

Fred ise yaptığı yazılı açıklamada, hayatı boyunca yasa dışı hiç bir madde kullanmadığını belirterek, "Masum olduğuma inanıyorum ve gereken makamlardan onay alarak bu durumu kanıtlayacağım. Temiz bir kariyerim var ve herkes bana destek veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

CONMEBOL tarafından haziran-temmuz ayları arasında düzenlenen Copa America turnuvasında Brezilya Milli Takımı'nda Fred, Peru ve Kolombiya maçlarında forma giymişti.

Fred ayrıca geçtiğimiz hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. tur ön elemesinde Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasında yapılan müsabakada da görev yapmıştı. Bunun üzerine Fenerbahçe yönetimi, dopingli futbolcuyu oynattığı gerekçesiyle Shakhtar Donetsk hakkında UEFA'ya şikayette bulunmuş, UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu da konuyu 3 Ağustos'ta değerlendirmeye alacağını açıklamıştı.

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Fenerbahçe

Fenerbahçe Transfer

-reklam01-