'Samba'yı stoperler yaptı

'Samba'yı stoperler yaptı
undefined
Dünya Kupası'nda yarı finalde Almanya'nın rakibi Kolombiya'yı iki stoperinin golleriyle 2-1 yenen Brezilya oldu. 
-reklam01
Dünya Kupası'nın en büyük favorilerinden Brezilya ile sürpriz yapmaya en büyük aday konumundaki Kolombiya'yı karşı karşıya getiren karşılaşmaya Brezilya, bu kupadaki en iyi oyunuyla başladı. James Rodriguez'i Fernandinhoile kilitleyen sambacılar, baskının sonucunda 7. dakikada öne geçti. Kullanılan kornerde arka direkte dokunan Thiago Silva, topu ağlara gönderdi ve 1994'ten bu yana gol atan ilk Brezilya kaptanı olarak takımını 1-0 öne geçirdi. 

İlk yarıda genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, Brezilya, pressle kaptığı toplar sonucunda önemli fırsatlar buldu ancak turnuvanın yıldızlarından Ospina geçit vermedi. 

İkinci yarıda da görüntü değişmedi. Ancak 69. dakikada David Luiz inanılmaz bir serbest vuruş golüyle farkı 2'ye çıkardı. Luiz böylece 2. turun ardından çeyrek finalde de kritik bir gole imza atmış oldu. 

Kolombiya, James Rodriguez'in kişisel becerisi sonrasında oluşan pozisyon sonrasında Cesar'ın Bacca'yı düşürmesiyle bir penaltı kazandı. James Rodriguez topun başına geçti e Brezilya'daki 6. golünü attı. 23 yaşındaki yıldız böylece kupadaki tüm maçlarda golünü atmış oldu.

Kolombiya'nın son anlardaki baskısı sonuç vermedi ve mücadeleyi Sambacılar 2-1 kazandı. Adını yarı finale yazdıran Brezilya, 2002den sonra ilk kez yarı finale yükseldi.