Brezilya sambayla başladı!

Brezilya sambayla başladı!
undefinedundefined

Brezilya, 2014 Dünya Kupası'na 3-1'lik Hırvatistan galibiyetiyle başladı.

Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan 2014 Dünya Kupası açılış maçı ilklere sahne oldu. A grubundaki karşılaşmaya Brezilya daha etkili başlarken; Hırvatistan'ın da açık futbolu tercih etmesi ortaya bol pozisyonlu bir maç çıkmasına neden oldu. Brezilya bastırmasına karşın, 1-0 öne geçen takım Hırvatistan oldu.

11. dakikada Ivica Olic, sol kanattan cezasahasına ortaladı. Marcelo'ya çarpan top Brezilya ağlarına gitti. Bu gol aynı zamanda, Dünya Kupaları açılış maçlarında kendi kalesine atılan ilk gol oldu. 2014 Dünya Kupası'nın ilk golünü kaydeden Marcelo aynı bir istatistiğin de sahibi oldu. Real Madrid'li oyuncu, Brezilya formasıyla Dünya Kupaları tarihinde kendi kalesine gol atan ilk futbolcu oldu.

TARTIŞMALI PENALTI
27. dakikada Neymar, finallerin ilk sarı kartını görürken; 2 dakika sonra maça 1-1'lik eşitliği getiren isim oldu. Golcü oyuncu cezasahası dışında aldığı topu, kaleye gönderdi. Kaleci Pletikosa'nın çaresiz kaldığı pozisyonda top ağlarla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

İlk yarı 1-1 eşitlikle tamamlanırken; 2. yarıda da golü arayan taraf Brezilya oldu. Sambacılar 69'da tartışmalı bir penaltı kazandı. Fred, Lovren'le girdiği mücadelede yerde kaldı, karşılaşmanın hakemi Japon Yuichi Nishimura penaltı noktasını gösterdi. Hırvat oyuncuların itirazları sonuçsuz kalırken; topun başına Neymar geçti. Genç oyuncunun vuruşu kaleci Pletikosa'nın müdahelesine rağmen ağlarla buluştu ve Brezilya 2-1 öne geçti.

Neymar, Brezilya Milli Takımı formasıyla rakip ağları 33. kez havalandırırken; Sambacıların tarihinde en çok gol atan 10 isim arasına girdi. 22 yaşındaki oyuncu, Jairzinho ve Ronaldinho ile gol sayısını eşitledi.

Uzatmalarda Perisic'in müthiş şutunu kaleci Julio Cesar aynı güzellikte kurtarırken; dakikalar 90+1'i gösterirken Brezilya'nın 3. golü geldi. Topla buluşan Oscar, cezasahasına girerken pis burun tabir edilen vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Güney Amerika ülkesini 3-1 öne geçirdi. Maç da bu skorla sona erdi ve Brezilya turnuvaya 3 puanla başladı.

BREZİLYA: 3 - HIRVATİSTAN: 1


Stat: Sao Paulo Arena
Hakem: Yuichi Nishimura

Brezilya: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Hulk (Dk. 69 Bernard), Paulinho (Dk. 63 Hernanes), Fred, Neymar (Dk. 89 Ramires), Oscar, Luiz Gustavo
TEKNİK DİREKTÖR: Scolari

Hırvatistan: Stipe Pletikosa, Sime Vrsaljko, Ivan Perisic, Vedran Corluka, Dejan Lovren, Ivan Rakitic, Nikica Jelavic (Dk. 78 Ante Rebic), Luka Modric, Darijo Srna, Ivica Olic, Mateo Kovacic (Dk. 60 Marcelo Brozovic)
TEKNİK DİREKTÖR: Niko Kovac

Goller: Dk. 11 Marcelo (Kendi kalesine) (Hırvatistan), Neymar 29, 71 (Penaltı), 90+1 Oscar (Brezilya)
Sarı kartlar: Dk. 27  Neymar (Brezilya), Dk. 66 Vedran Corluka,  Dk. 69 Dejan Lovren (Hırvatistan)