'Dev' fiyasko

'Dev' fiyasko

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki macerası oldukça kötü devam ediyor. Son 2 sezon gruptan çıkan Galatasaray, bu kez 4. maçında Borussia Dortmund'a 4-1 yenildi ve Şampiyonlar Ligi umutlarını sadece matematiksel şanslara bıraktı.

Şampiyonlar Ligi'nde haftaya 1 puanla başlayan Galatasaray, Devler Ligi'nde tamam ya da devam maçına farklı bir 11'le çıktı.  Burak ve Olcan'ı yedek bırakan Prandelli, Umut'la tek forvet başladı ve orta sahayı 5'leyerek hızlı Dortmund'a ataklarını durdurmayı hedefledi.


Signal İduna Park'taki karşılaşman ilk dakikasından itibaren ev sahibi ekip Aubemeyang-Reus ikilisinin hızlı hücumlarıyla etkili olmaya çalıştı. İlk bölümde önemli bir pozisyon vermeyen Galatasaray, Sneijder ile de gole çok yaklaştı. Her şey temsilcimizin istediği gibi giderken, 39. dakikada orta sahada yapılan hata sonucu atılan derin topa hareketlenen Reus, ev sahibini öne geçirdi. Golde Galatasaraylı futbolcuların ofsayt itirazı da vardı.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıya daha iyi başlayan Galatasaray'ı durduran taraftar oldu. 50. dakikada Borussia korner atacakken, sahaya meşale atan taraftarlar nedeniyle oyun durdu.  Melo ve Selçuk taraftarı sakinleştirirken, kullanılan kornerde seken topu önünde bulan Sokratis farkı 2'ye çıkaran golü attı. 

Galatasaray, bu golden sonra biraz oyundan düşse de golü bulmayı başardı. 70. dakikada kazanılan kornerde iyi yükselen Hakan Balta skoru 2-1'e getiren isim oldu. Sarı kırmızılı temsilcimiz beraberlik için bastırırken kontrataktan golü kalesinde gördü. Hamit'in katırdığı topla başlayan atakta Immobile, Muslera'nın da ayağının kaymasını çok iyi değerlendirdi ve takımına bir kez daha 2 faklı üstünlüğü getirdi.

86. dakikada ev sahibi ekibin 4. golü geldi. Aubemeyang'ın ortasında Immobile'nin içeri çevirdiği top Semih'e çarparak ağlara gitti ve skor 4-1'e geldi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 4-1 sonuçlandı.Böylece Dortmund, gruptan çıkmayı garantilerken, Galatasaray 1 puanda kaldı. Arsenal'in Anderlecht ile berabere kalması nedeniyle Galatasaray, mucizelere kalan şansını  son 2 maç öncesinde devam ettirdi. 

BORUSSIA DORTMUND-GALATASARAY:

STAT: Signal İduna Park
SAAT: 21.45
HAKEM: Pavel Kralovec

BORUSSIA DORTMUND: Wiedenfeller, Piszczek, Subotic, Sokratis, Kehl, Durm, Bender (Dk. 85 Ramos), Kagawa (Dk. 63 İlkay Gündoğan), Mkhitaryan, Reus (Dk. 70 Immobile), Aubameyang

GALATASARAY: Muslera, Melo, Semih Kaya, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 83. Yasin Öztekin), Tarık Çamdal, Dzemaili, Selçuk İnan, Sneijder, Chedjou, Umut Bulut (Dk. 85 Burak Yılmaz)


GOLLER: Dk. 39 Marco Reus, Dk. 56 Papastathopoulos, Dk. 74 Immobile, Dk. 85 Semih Kaya (kendi kalesine) (Borussia Dortmund), Dk. 70 Hakan Balta (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 44 Selçuk İnan, Dk. 64 Hakan Balta, Dk. 90 Dzemaili (Galatasaray)

-reklam01-