Bolu'da Kızıltan dönemi

Bolu'da Kızıltan dönemi
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Boluspor, Özcan Kızıltan ile anlaştı.

Ligin bitimine bir hafta kala Teknik Direktörü Cihat Arslan'la yollarını ayırarak yeni teknik direktör arayışına giren Boluspor, 15 günlük aradan sonra, Göztepe'den ayrılan Özcan Kızıltan'la anlaştı.

Boluspor tesislerinde düzenlenen imza törenine Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Teknik Direktör Kızıltan ve kulüp yöneticileri katıldı. İmza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Çarıkçı, Özcan Kızıltan ile 1,5 yıllık mukavele imzaladıklarını söyledi.

Kızıltan'ın tanınan bir hoca olduğunu belirten Çarıkçı, ''Göztepe'yi Bank Asya Birinci Lig'e taşıdı. Hocamız bazı kamplarını Bolu'da geçirdi. Beraber olduğumuz günler oldu. İnşallah hocamızın bu sene ikinci devrede beklediğimiz futbolu, hedefi yakalayacağına inanıyoruz. Hocamız o tecrübeye sahip. İnşallah hocamızla ikinci devremiz iyi olur. Hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Teknik Direktör Özcan Kızıltan da, Süper Lig hedefi olan bir takıma geldiğini söyledi.

Boluspor'un uzun yıllardır kulüp anlamında çok büyük gelişmeler gösterdiğini, tesisiyle hedef konusunda Süper Lig'e çok yaklaşmasına rağmen bir türlü istenen hedefe ulaşılamamış bir takım olduğuna dikkati çeken Kızıltan, ''Bu hedef olmazsa bende burada olamazdım. Birlikte bu hedefe varacağımıza inanıyorum. Bu iş için sadece teknik adam yeterli olmaz. Yönetimi, basını, taraftarı ve oyuncularıyla hep birlikte ortak bir sinerji ile bu hedef doğrultusunda gayret etmemiz gerekiyor. Ben bu anlamda kendime güveniyorum. Geldiğim kulübe de inanıyor ve güveniyorum. İnşallah Allah hep birlikte bize bunu nasip eder'' diye konuştu.

Perşembe günü itibariyle kampa katılacağını ifade eden Kızıltan, ''12 gün kampta olacağız. Takımı her ne kadar çok iyi tanıyor olsam da, birlikte çalışmak çok önemli. Sohbetlerimiz ve toplantılarımız olacak. Biz beklentilerimizi ve ilkelerimizi oyunculara anlatacağız. Sporcuların neler yapabileceğini büyük ölçüde biliyorum. Gerekli takviyelerle de daha güçlü bir Boluspor ortaya çıkaracağız'' ifadelerini kullandı.
Kızıltan, dört kişilik bir ekiple Boluspor'da çalışacaklarını sözlerine ekledi.