Blind'den Van Persie yorumu!

Video yükleniyor...

Hollanda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Robin van Persie'nin takımındaki her maçta forma şansı bulamamasını olumsuz yönde eleştirdi.

Blind, Hollanda'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde 10 Ekim Cumartesi günü Kazakistan ile deplasmanda oynayacağı maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Van Persie'yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hollandalı yıldızın takımları için önemli bir oyuncu olmasına rağmen sarı-lacivertli ekipte her maçta forma şansı bulamadığını hatırlatan Blind, "Futbolcularının sürekli oynamasını istersin. Robin, perşembe günkü Celtic maçının tamamında forma giydi, ama en önemli oyuncularımızdan birisinin her hafta oynamaması, ideal bir durum değil" diye konuştu.

Blind, ayrıca sakatlığı devam eden Arjen Robben'in yokluğunda, forma giymesi halinde Kazakistan maçında kaptanlık pazu bandını Van Persie'nin takacağını da vurguladı.

Oynayacakları Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti maçlarında 6 puan almayı hedeflediklerini söyleyen Blind, gruptaki durumlarının Türkiye'nin alacağı sonuçlara bağlı olacağını da hatırlattı.

Hollanda'nın oyun düzeninde değişiklik yapmayı düşünmediğini kaydeden Blind, "4-3-3" sistemiyle devam edeceklerini ifade etti.

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda oynadığı 8 maçta 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Hollanda, İzlanda, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'nin ardından 10 puanla 4. sırada bulunuyor. Türkiye ise 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldığı grupta 12 puanla üçüncü sırada yer alıyor.