"Bize yakışmadı"

"Bize yakışmadı"
Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Dusan Ivkovic, THY Avrupa Ligi'nde Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibine 65-62 yenildikleri maçta, iç sahaya yakışmayacak bir oyun sergilediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan tecrübeli antrenör, maçın zor geçtiğini belirterek, "Bugün başa baş geçen bir maç oldu. Genele baktığımızda çok düşük bir ritimde geçti. Kaybettik ve dürüst olmak gerekirse Zalgiris Kaunas maçı bizden daha fazla kontrol eden takımdı" dedi.

Sırp antrenör, maçın ilk yarısında zorlandıklarını vurgulayarak, "Sadece 2 asist yaptığımız ilk yarıda 8 de top kaybımız oldu. Anadolu Efes gibi bir takımın yapmaması gereken bir şeydi. Bundan önce oynadığımız TOFAŞ ve Dinamo Banco di Sardegna Sassari maçlarına bakacak olursak tamamen farklı bir takım vardı sahada. Maçta zaten 62 sayı attık. Takımım belki de bu şartlarda elinden geleni yaptı. Oyunculardan sadece Krstic deneyimi ve pota altındaki etkili oyunuyla kalitesine yakışan bir maç oynadı. İç sahaya yakışmayacak bir maç oynadık, daha iyi oynamamız gerekiyordu" diye konuştu.

Dario Saric ve Emircan Koşut'un sakatlıklarının rotasyonda sıkıntı yaşamalarına neden olduğunu anlatan Ivkovic, "Henüz sezonun başındayız. Uzun bir sezon var önümüzde. Daha iyisi için hazırlanmalı ve çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Zalgiris Kaunas Başantrenörü Gintaras Krapikas ise galibiyetten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Zor bir maçı kazandığımız için şanslıyız. Grubun en güçlü takımlarından biriyle karşılaştık. Kazandıkları için oyuncularıma çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.