"Biz de F.Bahçe'ye 4 gol atabiliriz"

Video yükleniyor...

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de 12 Şubat Cuma günü deplasmanda Fenerbahçe'yle oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini söyledi.

Çalımbay, kulübün Kemerburgaz Tesisleri'nde Portekizli futbolcu Andre Castro ile basın toplantısı düzenledi.

Gençlerbirliği karşısında iyi oynamadıklarını ve müsabakayı kaybettiklerini belirten tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe karşısında güzel bir skor almak istediklerini anlatarak, "Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz. Kolay maç olmayacak. Sahasındaki gücünü de biliyoruz. Taraftar olsun başka şeyler olsun. Fenerbahçe deplasmanından puan veya puanlarla ayrılmak istiyoruz" dedi.

"Önemli eksiklerimiz var"
Fenerbahçe karşısında çok eksiklerinin olduğunu aktaran Çalımbay, Eren Derdiyok, Oscar Scarione, Abdullah Durak, Aydın Yılmaz, Kubilay Akyüz ve Fode Koita'nın büyük bir ihtimalle oynayamayacağını aktardı.

Özellikle Eren, Scarione ve Koita'nın eksikliğini hissedeceklerini anlatan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu 3 kişinin yerini kapatmak zor olacak. Takımıma güveniyorum. Oradan iyi bir şekilde dönmemiz gerekiyor. Çok zor maç olacak. Puan veya puanlar almaya gidiyoruz. Fenerbahçe'nin iyi yönleri var, bunlara dikkat edeceğiz. Elimizden geleni hatta üste koyarak iyi mücadele edip oradan ayrılmaya çalışacağız."

"Büyük takımların eksiklikleri bize avantaj olmaz"
Lacivert-beyazlıların teknik adamı, Fenerbahçe'de Mehmet Topal, Josef de Souza ve Lazar Markovic'in oynamayacak olmasının kendilerine avantaj sağlamayacağını belirtti.

Fenerbahçe'nin eksikleri hissetmeyecek kadar büyük bir kadroya sahip olduğunu savunan Çalımbay, "Fenerbahçe'nin her oyuncusunun alternatifi var. İlk maçta da stoperleri yoktu ama Mehmet Topal ile Kadlec çok iyi oynadı. Bizim eksiklerimiz daha çok etkileyici. Fenerbahçe'nin eksikliklerinin takımı bozacağına inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"Hakemler hakkında konuşmayacağım"
Rıza Çalımbay, Kasımpaşa'nın aleyhine verilen kararlara rağmen hakemlerle ilgili fazla bir yorum yapmayacağını aktardı.

Tecrübeli çalıştırıcı, kendi işlerinin sahada olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Hakem arkadaşlarımızla bir polemik içinde olmam mümkün değil. Haksızlığa uğradığımız oluyor. Bunlara artık yoğunlaşmak istemiyorum. Biz kendi işimize bakacağız. Sahadaki mücadelemize bakacağız. Camia olarak da hakem arkadaşlarımıza saygılıyız. Hakem arkadaşlarımla diyaloğa girmeyeceğim. Yapmam gereken tek şey takımımı çok iyi şekilde motive etmek."

Sakatlıklardan dolayı 1-2 hafta geçiş süreci yaşayabileceklerini vurgulayan Çalımbay, "İlk yarı nasıl 30 puan aldıysak daha iyisini yapacağız. Sakat olan arkadaşlarımız aramıza döndüğünde çok iyi işler yapacağız. Bundan dolayı 1-2 hafta sıkıntı yaşayacağız ama sonra yolumuza devam edeceğiz. Kadroma çok güveniyorum. Fenerbahçe'yle çok büyük bir mücadele vereceğiz kazanmak için" diyerek sözlerini tamamladı.

Castro: "Fenerbahçe maçı bizim için fırsat"
Kasımpaşa'nın Portekizli futbolcusu Andre Castro ise Gençlerbirliği'ne kaybettikleri 3 puanı Fenerbahçe karşısında almak istediklerini dile getirdi.

Gençlerbirliği maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını anlatan Portekizli futbolcu, şunları kaydetti:

"Gençlerbirliği karşısında abartılmış bir ikinci sarı kartla 10 kişi kaldık. Sonra golü yiyip kaybettik. İkinci sarı kart olacaksa bundan yüzde yüz emin olmanız gerekir. Abartılmış bir sarı karttı. O maçı unuttuk. Fenerbahçe maçı bizim için bir fırsat. Gençlerbirliği karşısında kaybettiğimiz puanları Fenerbahçe karşısında telafi etmek istiyoruz. Fenerbahçe'ye çok büyük saygımız var. Çok iyi oyuncuları ve teknik direktörü var. Ligin en iyi takımlarından birisi. Herhangi bir çekincemiz yok. Kazanmak için gideceğiz."

Fenerbahçe'nin son oynadığı maçları analiz edeceklerini belirten orta saha oyuncusu, "Bu konuda iyiyiz. Hocalarımız gerekli bilgileri verecek. Antalyaspor, Fenerbahçe'ye bu kadar gol atabiliyorsa biz de yapabiliriz" dedi.

"Pereira ofansif futbolu sever"
Fenerbahçe'deki vatandaşları Raul Meireles, Bruno Alves ve Luis Nani'ye karşı oynamanın ilginç olacağını aktaran Castro, Porto'da birlikte çalıştığı Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın hücum futbolunu seven bir çalıştırıcı olduğunu ifade etti.

Porto'da oynarken Pereira ile çalıştığını hatırlatan Castro, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tanıdığım kadarıyla ofansif oynatmayı seven birisi. Porto'dayken ofansif bir futbol oynatıyordu. Çok gol atmıştık. Ofansif futbolu ve topun kendi takımında olmasını seviyor. Burada atak oynamamasının sebebi farklı bir ülkede olması ya da takımın istediği seviyeye ulaşmaması olabilir. Fenerbahçe'nin içinde değilim, bunu fazla değerlendiremem. Tanıdığım kadarıyla Pereira ofansif futbolu seven ve takımını böyle oynatan bit teknik direktör."

Hazırlıklar sürüyor
Kasımpaşa, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını teknik direktör Çalımbay yönetiminde sürdürdü.

İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular ısınma hareketlerinin ardından pas ve pres çalışması yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise taktik ağırlıklı çift kale maç yapıldığı kaydedildi.

Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe maçının hazırlılarını yarın Kemerburgaz Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve kampa girecek.