Bir yıldız daha kaydı

Video yükleniyor...

Brezilya'nın Vasco da Gama Kulübü'nün başkanı Roberto Dinamite, bugün 39 yaşına basan orta saha oyuncusu Juninho Pernambucano'nun aktif futbol yaşantısına son verdiğini açıkladı.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Vasco da Gama Kulübü'nün başkanı Roberto Dinamite, 30 Ocak 1975 doğumlu oyuncuları Juninho'nun emeklilik kararı aldığını doğrulayarak, "Bu konuda konuştuk ve kariyerini sonlandırmaya karar verdi. Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyecek" ifadesini kullandı.

Bu ayın başında Vasco da Gama ile sözleşmesini 2013-2014 sezonu sonuna kadar uzatan Juninho'nun emeklilik kararında, geçen yıl kasım ayından bu yana futbol oynamasına engel olan sağ bacağındaki sakatlığın etkisinin büyük olduğu tahmin ediliyor.

Serbest vuruş uzmanı olarak tanınan futbolcu, Fransa'nın Lyon, Katar'ın el-Gharafa, ABD'nin New York Red Bulls takımlarında top koşturmasının ardından bu sezonun başında futbola başladığı Vasco da Gama'ya döndü. 2006 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan Brezilya Milli Takımı kadrosunda yer alan Juninho, Lyon formasıyla Fransa Birinci Ligi'ni (Ligue 1) üst üste 7 kez (2002 ile 2008 yılları arasında) kazandı.