City'de şampiyonluk şarkıları!

City'de şampiyonluk şarkıları!
Ada'da hayatı durduran derbiden City çıktı!

Premier Lig'in 36. haftasında Manchester City, Etihad Stadı'nda ezeli rakibi Manchester United'ı 1-0 mağlup etti ve ligin yeni lideri oldu. Manchester kentinin mavi yakası, bu zaferle şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Bu sezon evinde oynadığı 22 maçın 21'ini kazanan City, 47.259 taraftarı önünde derbiye de hızlı başlayan taraftı. Özellikle Tevez'in ekstra performansı, Şeytanlar'a zor anlar yaşatırken, ilk yarı boyunca baskılı olan taraf City oldu. United ise ilk yarıda evinde aldığı 6-1'lik tarihi yenilginin rövanşını almak için neredeyse hiç bir şey yapamadı.

Temponun hiç düşmediği ve mücadelenin üst düzeyde yaşandığı ilk devrede tribünlerin gol beklentisi oldukça fazlaydı. Kentin mavi yakasını ayağa kaldıran gol ise 45+1. dakikada geldi. Silva'nın kullandığı köşe vuruşunda Kompany'nin kafa vuruşu, City'i soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

İkinci yarıya da istediği gibi giremeyen United'ta Alex Ferguson'un ilk hamlesi 58'de geldi. İlk yarıda etkisiz kalan Park'ın yerine Welbeck'in oyuna girmesi, United'a biraz olsun hareket getirdi. 

Ferguson-Mancini gerginliği

Bu arada maçta çok ilginç bir an yaşandı. 76. dakikada iki menajer Alex Ferguson ve Roberto Mancini, laf dalaşına girince ortalık karıştı. 4. hakemin araya girmesiyle ayrılan ikili, bir süre daha birbirine tepki gösterdi. İkili zorlukla sakinleştirilerek yerlerine gönderildi.

Sinir harbi

Geriye kalan dakikalar ise iki takım adına da sinir hargi şeklinde geçti. Sık faullerle duran derbide bolca da sarı kart çıktı. İlerleyen dakikalarda De Jong ve Richards'ı oyuna alarak skoru korumaya yönelik değişiklikler yapan Mancini'ye karşın Ferguson da Valencia ve Ashley Young değişiklikleriyle maçı çevirmek istedi. Ancak soğukkanlılığını koruyan Manchester City, maçın son bölümlerinde de hata yapmadı ve derbiyi 1-0 kazandı.

Bu sonuçla 83 puana yükselen United'la puanını eşitleyen City, +8 averajla da zirveye yerleşti.

Kalan iki haftada lider City, Newcastle United deplasmanına gidecek. Son hafta ise Quens Park Rangers'ı konuk edecek. United ise haftaya Swansea'yle Old Trafford'da kozlarını paylaşacak. Son hafta ise Sunderland deplasmanına çıkacak.

(Ligtv.com.tr)



MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED
STAT:
Etihad Stadium
HAKEM:
Andre Marriner

MANCHESTER CITY:
Hart, Zabaleta, Clichy, Kompany, Lescott, Barry, Yaya Toure, David Silva (Dk. 82 Richards), Nasri (Dk. 90 Milner), Tevez (Dk. 68 de Jong), Aguero
TEKNİK DİREKTÖR:
Roberto Mancini

MANCHESTER UNITED
: De Gea, Jones, Smalling, Ferdinand, Evra, Carrick, Scholes (Dk. 78 Valencia), Nani (Dk. 83 Young), Giggs, Park (Dk. 58 Welbeck), Rooney

GOL: Dk. 45+1 Kompany