"Bir rüyamız var buna ulaşmak istiyoruz"

Video yükleniyor...

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı finali 3. maçında Fenerbahçe Ülker'i uzatma sonucu 84-83 yenerek seride 2-1 öne geçen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Cumartesi günü bir maç daha var. Bir müsabaka daha kazanabilirsek 28 yıl sonra final oynayacağız ve bunu başarmak istiyoruz" dedi.

Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, çok mutlu olduklarını ve önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Artık takımına finalle ilgili konuşmaya başladığını kaydeden Sarıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık final aşamasına geldik ama başarmış değiliz. Bunun farkında olmamız lazım. Bugün oyunun büyük kısmında üstündük. Ancak daha sonra dış atıştan sayılar yedik. Daha farklı kazanabilirdik ama galip gelmemiz önemliydi. Rakibimizin 4 kısa oyuncuyla oynamasından dolayı ribaundlarda üstünlük sağladık. Cumartesi günü bir maç daha var. Bir müsabaka daha kazanabilirsek 28 yıl sonra final oynayacağız ve bunu başarmak istiyoruz."

Sarıca, Fenerbahçe Ülker'in yüksek farklardan sonra oyuna ortak olmasının gayet normal olduğunu belirterek, "Biz kısıtlı rotasyonla oynuyoruz. Fenerbahçe Ülker, Avrupa'nın en iyi takımlarından bir tanesi. 15-20 sayı öne geçmemiz, savunmadaki ve hücumdaki iştahımıza bağlı. Daha çabuk oynamaya çalışıyoruz. Fenerbahçe Ülker de çok tecrübeli bir ekip ve buralarda geri dönüş imkanı yakalıyorlar. Cumartesi günü finale kalmak için hem dinleneceğiz hem de maç üzerine düşüneceğiz" diye konuştu.

Pınar Karşıyaka Takım Kaptanı İnanç Koç da seyredenlerin muazzam bir seriye tanık olduğunu belirterek, "Biz ev sahibi avantajımızı kullanarak 2-1 öne geçtik ama seri bitmedi. İlk defa finalden bahsedebiliriz. Bir maç daha kazanırsak, 28 sene sonra finale yükseleceğiz. Fenerbahçe Ülker'i de tebrik ediyorum. Maça ortak oldular ama biz geri adım atmadık" ifadelerini kullandı.