Bir golcüden daha fazlası

Bir golcüden daha fazlası
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'la anlaşan Yunan golcü Theofanis Gekas, Türkiye kariyerinde Samsunspor, Torku Konyaspor ve Akhisar Belediyespor'dan sonra 4. takımda forma giyecek.

Kendi ülkesinde ilk olarak Larissa, Kallithea ve Panathinaikos takımlarında mücadele eden Gekas, Almanya'da Bochum ve Bayer Leverkusen'de mücadele etti. İngiltere'de kısa süren Portsmouth macerasından sonra Eintracht Frankfurt için ter döken Yunan golcünün Türkiye'deki kariyeri 2011-2012 sezonunda Samsunspor'la başladı.

Samsunspor'dan İspanyol Levante takımına transfer olan Gekas, ardından Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve tekrar Akhisar Belediyespor'da forma giydi.

Geçen sezon Roberto Carlos'un isteği doğrultusunda ilk önce kadro dışı bırakılan Yunan golcünün sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Transfer döneminde ismi bir çok takımla anılan Gekas, tercihini Eskişehirspor'dan yana kullandı.

Gol krallıkları var
Bundesliga'da kiralık olarak forma giydiği Bochum'da 2006-2007'de attığı 20 golle gol krallığına ulaşan Gekas'ın ülkesinde Panathinaikos formasıyla da bir krallığı bulunuyor.

Gekas'ın toplam kariyerinde 380 resmi maçta 174 golü var.

Türkiye kariyeri
Gekas'ın Türkiye'de 78 resmi maçta 46 golü bulunuyor.

Yunan golcü Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki müsabakalarda Samsunspor'da 8, Torku Konyaspor formasıyla 13, Akhisar Belediyespor'da 25 gole imza attı.

Akhisar Belediyespor'un Süper Lig tarihindeki en golcü ismi olan Gekas, 2012-2013 sezonunda maç başına yakaladığı 0,8 gol oranıyla "gol kralı" Galatasaraylı Burak Yılmaz'la gol yollarında en verimli isim olmuştu.

Gol attığı takımlar
Ligde bu sezon mücadele edecek 18 takımdan 15'ine karşı golü bulunan Gekas, ligin yeni takımı Osmanlıspor'un yanı sıra Çaykur Rizespor ve eski takımlarından Torku Konyaspor'a karşı gol sevinci yaşamadı.

Gekas, Türkiye kariyerinde en fazla golü Fenerbahçe'ye (5) karşı attı.

Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Medicana Sivasspor'a 4'er golü bulunan Yunan futbolcu, Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, Medipol Başakşehir'e 3, Gaziantepspor, Kayserispor, Orduspor ve Trabzonspor'a 2, Antalyaspor, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, Eskişehirspor, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Mersin İdmanyurdu'na 1 gol kaydetti.