Bilic'ten Barcelona ve Galatasaray örneği

Video yükleniyor...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın Belçika'nın Club Brugge takımıyla ve Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile sezonun kaderini belirleyecek maçlara çıkacaklarını söyledi.

Bilic, maç öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde siyah-beyazlı oyuncu Veli Kavlak ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Club Brugge'le, Spor Toto Süper Lig'de de 22 Mart Pazar günü Fenerbahçe ile karşılaşacak siyah-beyazlı takımın Hırvat çalıştırıcısı, çok önemli bir haftanın içinde olduklarını dile getirdi.

Her sezon benzer senaryoların ortaya çıktığını dile getiren Bilic, "Bütün sezonu oynadıktan sonra 2-3 maçlık periyoda denk gelirsiniz. O periyotta aldığınız sonuçlar, dönüm aşaması olabilir. Sezonun gidişatını belirleyecek maçlarımız olacak. Son düzlükteyiz, hata yapma payımız çok az" diye konuştu.

Medyanın bu tür müsabakaları "kader maçı" veya "yüz yılın mücadelesi" olarak değerlendirdiğini savunan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcı, "Tam olarak böyle olmasa da belirleyicilik anlamında çok önemli bir haftanın içindeyiz. Zihinsel, fiziksel ve oyun kalitesi açısından sınav olacak. Bunu gururla karşılıyoruz. Rakibe saygımız var. Şimdiye kadar gösterdiğimiz iyi performanslar bizi buraya getirdi. Büyük özgüven ve inancımız var" ifadelerini kullandı.

"Club Brugge takımının kalitesini biliyoruz"

Bilic, Beşiktaşlı oyuncuların, Club Brugge ile oynanan ilk maçın ardından küçümseyici ifadeler kullandıkları yönündeki haberlere değinerek, şunları söyledi:

"Bugünün medyasında işler böyle yürüyor. Gri alan yok. Ya siyah ya da beyaz olarak bakılıyor. Eklemeler, çarpıtmalar yapılabiliyor. Oyuncularımın bu tip ifadeler kullanmadığından eminim. Belki bazı taraftarlar, heyecanla böyle ifadeler kullanmış olabilir. Club Brugge'ün kalitesini biliyoruz. Belçika Ligi'nde lider. Anderlecht'in Galatasaray karşısında gösterdiği performans bu ligin ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Burada berabere kaldılar, Belçika'daki maçta kazandılar."

Yarın zor bir maç oynayacaklarını bildiklerini anlatan Hırvat teknik adam, mütevazi davranıp, rakibe saygı göstermenin faydalı olacağını kaydetti.

Rakibe karşı kesinlikle büyük şansları olduğunu vurgulayan Bilic, "Çok iyi takımız. Her şeyimizi verirsek, üst düzey performans ortaya koyarsak, turu geçmek için büyük şansımız var" dedi.

Sakatların durumu
Sakat oyuncuların durumuyla ilgili bilgi veren Slaven Bilic, yarın sabah oyuncuları bir kez daha değerlendireceklerini söyledi.

Tolga Zengin'in takıma döndüğünü hatırlatan Bilic, "Hutchinson'ın bugün antrenmana çıkmasını bekliyoruz. Serdar ve Sosa, bu sabah kontrolden geçti. Yarın bütün oyuncuları değerlendireceğiz. Oynarlar mı, kadroda mı yer alırlar, bunu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Oyun anlayışları

Club Brugge karşısında ortaya koyacakları oyun anlayışıyla ilgili bilgiler veren Hırvat çalıştırıcı, günümüz futbolunda saha dizilişinden çok, top kendilerindeyken veya rakipteyken oyuncuların kaymaları ve hareketleri olduğunu dile getirdi.

"Bugünün futbolunda aslında sistem öldü" diyen Bilic, "Sistemi veya oyuncu dizilişini sadece başlama vuruşunda görüyorsunuz. Sonra bütün mesele, oyuncuların hangi bölgede nasıl hareket ettiği" diye konuştu.

Bilic, Kayseri Erciyesspor maçında Mustafa Pektemek'in oynaması ve ilerde iki forvetle yer almaları konusunda, şunları söyledi:

"Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun'un uzun süre sakatlıkları bulunuyordu. Tek forvet olarak uzun süre Demba Ba vardı. Mustafa ve Cenk'in dönmesiyle seçenekler çoğaldı. Oyuncu değişikliği yapmaksızın, strateji değişikliği yapabiliyoruz. Çift forvet oynamanın bize getirdiği olumlu katkı var. Bence tüm oyuncuların ve Olcay Şahan'ın performansını yukarı çeken şey, takımın yüksek konsantrasyonda oynamasıdır. Club Brugge maçında bunu yapmıştık. Ana unsur bütün halinde oynayabilmeniz. Bütün halinde konsantre olup, bunu 90 dakika ortaya koyabilmeniz."

Club Brugge'ün oyun sistemi

İlk maçın ardından, Club Brugge'un kolay oynadığı şeklindeki ifadesine açıklık getiren Bilic, Belçika ekibinin risk almadığını ve uzun top oynayarak, rakibi sürekli iterek maçı tamamladığını söyledi.

Rakibin kolay futbol oynaması nedeniyle onlara saygısızlık yapmayacaklarını anlatan Slaven Bilic, "Tehlikeli bölgelerde risk almadan, uzun topla oyunu sürekli iterek oynuyorlar. İlk maçta 1-1'den sonra bu şekilde üstünlüğü ele aldılar. Sürekli taç, korner ve serbest atış kullandılar. Onların bu planını durdurmaya çalışacağız. Yarınki beklentim, böyle başlamayacakları. Oyun stratejilerini devre arasından sonra değil, golden sonra değiştirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

"Maçın senaryosu Liverpool karşılaşmasından farklı olabilir"
Club Brugge karşısında yarın siyah-beyazlı taraftarlara da büyük iş düştüğünü kaydeden Hırvat çalıştırıcı, "Görünen o ki yarın 70 bin kişi statta olacak" dedi.

Club Brugge maçının senaryosunun, Liverpool ile İstanbul'da yaptıkları karşılaşmadan farklı olacağını savunan Bilic, "Taraftarların Liverpool maçında bizden beklentisi, ilk 10 dakika içinde 2 gol değildi. Yüzde 50, yüzde 50 şeklindeki oyundan memnundu. Bekledik, bekledik ve golü attık. Yarın erken gol bulmak bizim istediğimiz şey. Mümkün olduğu kadar erken golü bulmaya çalışacağız. Belki atamayacağız. Derli toplu oynayan, sağlam bir rakip var. Taraftarlarımızdan beklentimiz, oyunun istediğimiz gibi gitmediği anlarda da arkamızda durmaları ve sabırlı olmaları" diyerek sözlerini tamamladı.

Veli Kavlak: "Her şey bizim elimizde"

Siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak ise Club Brugge karşısında her şeyin kendi ellerinde olduğunu söyledi.

Maçın önemini herkesin bildiğini belirten Veli, "İyi futbol ortaya koymak istiyoruz. Taraftarlarımız arkamızda. Her şey bizim elimizde" dedi.

Yarınki maçta stadın dolu olacağını vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Galiba 70 bin kişi statta olacak. Bizim için büyük bir avantaj. Kontrollü oynamalıyız. Doksan dakika zamanımız var. Deplasmandaki maçta, 'nasıl olsa İstanbul'a gelecekler' psikolojisi vardı. Yarın da geliyorlar" diye konuştu.

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş
-reklam01-