Beşiktaş'ta savunma Alexis ve Marcelo'ya emanet

Video yükleniyor...

Hava şartları nedeniyle ikinci yarının ilk iki haftasındaki maçları ertelenen Beşiktaş, Gaziantepspor'u 4-0 yenerek Süper Lig'in ikinci yarısına fırtına gibi başlarken, Rhodolfo'nun sakatlığı keyifleri kaçırdı.

Beşiktaş, sezonun ilk yarısında kaleci ve stoper mevkilerinde belirlediği eksiklikleri, ara transferde kaleye Boyko'yu alıp, stopere de yararlanamadığı Pedro Franco ile Miloseviç'i gönderip yerlerine Alexis ve Marcelo'yu kadrosuna katarak çözüm bulmuştu.

Ancak stoper Ersan Gülüm'ü Hebei China Fortune'dan gelen cazip teklif üzerine Çin kulübüne gönderen siyah-beyazlılar, Rhodolfo'nun beklenmedik sakatlığıyla ağır darbe aldı.

Gaziantepspor maçında sakatlanan ve çekilen MR'ı sonucu sağ dizinde ön çapraz bağının koptuğu belirlenen Rhodolfo yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacak. Bir iki gün içinde İstanbul'da ameliyat olacak Rhodolfo'nun beklenmedik sakatlığı teknik direktör Şenol Güneş'in tüm hesaplarını da alt üst etti.

Güneş, ilk kez Gaziantepspor maçında forma şansı bulan ve uyum sorununu daha aşamayan yeni transferler Alexis ile Marcelo yanında sol bek oynayan Tosiç, orta saha oyuncusu Necip ve hatta Atiba'yı stoperde kullanmayı planlıyor.

Kural gereği, Alexis ile Marcelo, Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor ile oynanacak erteleme maçlarında forma giyemeyecekler. Bu yüzden gözler şimdiden stoper için Tosiç ile Necip ikilisinin üzerine çevrildi.  

Teknik direktör Şenol Güneş'in çarşamba günü Torku Konyaspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde stoperdeki tercihleri beklenirken, Çin kulübüne transfer olan Ersan Gülüm, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek takımla vedalaştı. Güneş ve siyah-beyazlı takım arkadaşları, Ersan Gülüm'e futbol kariyerinde başarılar diledi. Siyah-beyazlı yönetim de Ersan için bir teşekkür mesajı yayınladı.

Bu arada Atiba Hutchinson'ın 33. doğum günü de Torku Konyaspor maçı hazırlığını sürdüren siyah beyazlı takımın antrenmanı öncesi Ersan'ın da katıldığı törenle kutlandı.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Beşiktaş

Puan durumu

Maç özetleri