"Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur"

"Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur"
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Arena'nın bitmesiyle birlikte kulübün mali yapısının sağlıklı bir hal alacağını söyledi.

Çebi, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen idari ve mali genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, borçla ilgili polemiklere açıklık getirdi.

Eski yönetimin kendilerine devrettiği borçla ilgili yanlış algının oluştuğunu savunan Ahmet Nur Çebi, "Bizim geldiğimiz dönemde borç 430 milyon lira mı, 580 lira mı diye tartışmalar oldu. 430 milyon liranın üstüne eklenmesi gereken avansların, icraatlardan dolayı karşı karşıya kalınan davalardaki meblağların eklenmesiyle birlikte, denetleme kurulunun kabul ettiği gibi 583 milyon borç tespit edilmiştir. 583 milyon lirayı kucağımızda bulduk" dedi.

Borçların yapılandırılması için 323 milyon lira kredilendirme yaptıklarını kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "323 milyon liranın dağılımı, 108 milyon dolar, 22 milyon avro ve 76 liradır. Bunları topladığınızda 323 milyon lira olur. Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur" ifadesini kaydetti.

Çebi, 583 milyon lira borcun 182 milyon lira faiz ve kur farklarının eklenmesiyle birlikte arttığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Geldiğimiz gün kapatabilecek miydik? Kapatamayacaktık. Borcu sürdürülebilir hale getirmemiz gerekecekti. Önce sürdürülebilir hale getirdik. Ödenebilir hale getirmek adına proje geliştirdik. Ödenebilir hale getirmek için sportif başarı ve sporculardan gelir sağlamalısınız. Bir de yönetim kurulu olarak bize nasip olan, hepinizin keyifle maç izleyeceği stat olacak."

 "Yatırım yapmak zorundasınız"

Ahmet Nur Çebi, yatırım yapmak zorunda olduklarını ve bunu da borçlanarak gerçekleştirmek durumunda kaldıklarını ifade etti.

Borcu ödeyebilecek yatırım yapmak gerektiğine dikkati çeken Çebi, "Borçlanacağız ama doğru borçlanacağız diye karar verdik. Bizim faaliyet dönemimizde 97 milyon lira gelen borç var. Verdiğimiz karara güvenin, doğru yaptık. Beşiktaş'ı 250 milyon değil, 157 milyon lira borçlandırarak stat yapıyoruz. Belki 100 milyon lira daha borçlanacağız. Bize gelen borcu kapatabilmenin tek çaresi budur. Stat bittiğinde yönetim kurulu olarak mali yapıyı bizden sonrakilere sağlıklı bırakacağız" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ise yönetim kurulu adına idari işlerle ilgili bilgiler verdi. Ürkmezgil'in idari açıdan faaliyet raporunu okuması sırasında kadın voleybol takımının küme düştüğü yönündeki ifadeleri üzerine salondaki üyeler alkışlarla buna tepki verdi.