Kartal gol oldu yağdı

Kartal gol oldu yağdı
Avusturya’da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, kamptaki 4’üncü maçında galibiyetle tanıştı. Kara Kartal, Slovenya temsilcisi Zavrc'ı Cenk, Ersan, Oğuzhan, İsmail Köybaşı ve Mustafa Pektemek'in golleriyle 5-0 mağlup etti.

Siyah beyazlılar daha önce çıktığı maçlarda; Strum Graz'a 2-0 mağlup olmuş, Lille (0-0) ve Nice (2-2) ile de berabere kalmıştı.

Yavaş yavaş maç temposunu yakalayan Beşiktaş, zayıf rakibi karşısında etkili oyun sergiledi. Kalesinde fazla tehlike yaşamayan siyah-beyazlı takım, hücumda da istediğini yaptı ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Ricardo Quaresma'nın oyuna girmesiyle daha da hareketlenen Beşiktaş, attığı gollerle karşılaşmayı 5-0 kazandı.

22. dakikada ceza yayı içinden Sosa'nın topa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu tekrar kaleye göndermek isteyen Kerim'in şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarpıp döndü ve tehlike sonlandı.

28. dakikada NK Zavrc ceza alanı içinde oluşan karambolde Hutchinson'un vuruşunda Cenk, topu önünde buldu. Bu oyuncunun vuruşunda, savunmadan seken meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş, 1-0 öne geçti.

45. dakikada Ersan, güzel bir gole imza attı. Sağdan yapılan ortada ceza alanı içinde topla buluşan Rhodolfo'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. İyi pozisyon alan Ersan, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve siyah-beyazlı takım, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

48. dakikada Batrovic'in soldan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Skvorc'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak kornere gitti.

68. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Oğuzhan, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0.

87. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan İsmail, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı köşeden bir kez daha gole çevirdi ve farkı 4'e çıkardı: 4-0.

89. dakikada İsmail'in soldan ortasında ceza alanı içinde rakiplerden seken topu önünde bulan Mustafa, sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Beşiktaş, karşılaşmayı 5-0 kazandı.

Beşiktaş: 5 - NK Zavrc: 0

Stat: Ilz
Hakemler: Schuiki Gottfried, Gerhard Kressc, Alexander Cappi (Avusturya)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo (Dk. 85 Milosevic), Ersan Gülüm (Dk. 71 Franco), Tosic (Dk. 64 İsmal Köybaşı), Hutchinson (Dk. 85 Eslem Öztürk), Oğuzhan Özyakup (Dk. 71 Quaresma), Sosa (Dk. 46 Motta), Olcay Şahan (Dk. 64 Mustafa Pektemek), Kerim Frei (Dk. 65 Necip Uysal), Cenk Tosun (Dk. 64 Ömer Şişmanoğlu)

NK Zavrc: Picak, Muzenjak (Dk. 62 Matsajic), Bogdan (Dk. 62 Muslimovic), Datkovic (Dk. 46 Rogac), Muzek (Dk. 62 Pihler), Ruano, Tudan (Dk. 33 Glavica), Polic (Dk. 34 Zorko), Tahirai (Dk. 33 Cvek), Skvorc, Batrovic

Goller: Dk. 28 Cenk Tosun, Dk. 45 Ersan Gülüm, Dk. 69 Oğuzhan Özyakup, Dk. 87 İsmail Köybaşı, Dk. 89 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 16 Rhodolfo, Dk. 17 Kerim Frei, Dk. 62 Motta (Beşiktaş)

İlk galibiyetini aldı

Beşiktaş, hazırlık maçlarındaki ilk galibiyetini aldı.

İlk maçında Sturm Graz'a 2-0 mağlup olan Lille ile 0-0 ve Nice ekibiyle 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı takım, NK Zavrc'ı farklı bir skorla 5-0 yendi.

Quaresma şov başladı

Beşiktaş'ta yeni transferlerden Ricardo Quaresma, ilk kez bir hazırlık maçında görev aldı.

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Quaresma, 71. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil oldu. Tecrübeli oyuncu, 3 sezonun ardından siyah-beyazlı formayı giyerek hasretini sonlandırdı.

Oyuna dahil olmasıyla birlikte rakiplerin faulüne maruz kalan Ricardo Quaresma, kendine has hareketleri ve vuruşlarıyla beğeni topladı. Tecrübeli futbolcu, 87. dakikada İsmail Köybaşı'na asist yaparak görevini yerine getirdi.

Bu arada Portekizli oyuncu, hazırlık maçında 17 numaralı formayı giydi.

Rhodolfo, ilk 11'de görev aldı

Siyah-beyazlı takımın yeni transferlerinden Brezilyalı savunma oyuncusu Luiz Rhodolfo da ilk kez forma giyme fırsatı buldu.

NK Zavrc karşısında ilk 11'de sahaya çıkan ve Ersan Gülüm ile birlikte stoperde görev alan Rhodolfo, hava toplarında etkili bir görüntü sergiledi.

Brezilyalı oyuncu, zaman zaman uzun paslarıyla arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya çalıştı. Rhodolfo, maçın 85. dakikada yerini Alexander Milosevic'e bıraktı.

Ersan Gülüm, hırslı görüntüsüyle dikkati çekiyor


Transfer döneminde adı sık sık gidecek isimler arasında yer alan Ersan Gülüm, Avusturya kampındaki hırslı görüntüsüyle dikkati çekiyor.

Kampın en çalışkan isimleri arasında yer alan tecrübeli oyuncu, zaman zaman agresif görüntü ortaya koydu. NK Zavrc karşısında Rhodolfo ile birlikte savunmanın göbeğinde görev alan Ersan, attığı güzel golle kendini gösterdi.

Cenk Tosun, formayı zorluyor
Beşiktaş'ın transferi için görüşmelerde bulunduğu Mario Gomez'in siyah-beyazlı takıma gelmesiyle birlikte Alman futbolcuyla büyük bir rekabete girecek Cenk Tosun, NK Zavrc karşısında da golünü buldu.

Siyah-beyazlı oyuncu, 28. dakikada takımının ilk golünü attı. Nice karşılaşmasında da rakip fileleri havalandıran Cenk, hazırlık maçlarındaki ikinci golünü kaydetti.

3 oyuncu sakat
Siyah-beyazlı ekipte bel ağrısı yaşayan Serdar Kurtuluş, sağ adalesinde gerilme olan Cenk Gönen ve dizinde ağrı bulunan Veysel Sapan, forma giymedi.

Bu oyuncular, kadroda yer almayarak otelde dinlendi.
Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş

Beşiktaş transfer