İşte Beşiktaş - Trabzonspor maçının özeti

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-1 yenerek haftayı galibiyetle tamamladı. 

Şenol Güneş, Trabzonspor karşısında sezon başından beri yaptığı uygulamadan vazgeçmedi ve yine rotasyona gitti. Güneş, takımının Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'nın Napoli ekibiyle yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı karşılaşmaya göre Trabzonspor karşısında 3 değişiklik yaptı. Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığıyla son dönemde sorunlar yaşayan Beşiktaş'ın tecrübeli teknik adamı, Avrupa'da daha fazla şans verdiği Andreas Beck'i yedek soyundurup, bu oyuncunun yerine sağ bekte genelde ligde kullandığı Gökhan Gönül'ü sahaya sürdü. Napoli mücadelesinde ilk 11'de görev yapan Gökhan İnler de yedekler arasında yer alırken, Oğuzhan Özyakup uzun bir aranın ardından ilk 11'de şans buldu. Süper Lig'de Galatasaray ile oynanan karşılaşmada sakatlanan ve 6 maç takımdan uzak kalan, Napoli mücadelesiyle sahalara dönen Oğuzhan, 7 karşılaşma sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı yakaladı.

Trabzonspor'da kadro değişmedi
Vodafone Arena'da ilk kez Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor'da ise teknik direktör Ersun Yanal, kadroda değişiklik yapmadı. Yanal, geçen haftaki Çaykur Rizespor mücadelesinde olduğu gibi Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Jan Durica, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Dame N'doye, Uğur Demirok, Ogenyi Onazi, Matus Bero, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan ilk 11'iyle sahada yer aldı.

Karşılaşma çok hızlı başladı. Önce Trabzonspor, Beşiktaş kalesinde gole yaklaştı. Ardından Aboubakar, Onur'a takıldı. 7. dakikada Beşiktaş öne geçti. Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Hutchinson topu kafayla arka direğe gönderdi. Bu bölümde müsait pozisyondaki Rhodolfo, kafayla topu filelerle buluşturdu. Geçen sezonun büyük bölümünü sakat geçiren Rhodolfo, böylece yaklaşık 1 sene sonra golle buluşmuş oldu. 

16. dakikada fark ikiye çıktı. Soldan şık çalımlarla ceza sahasına giren Quaresma, Bero'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. 17'nci dakikada topun başına geçen Cenk Tosun, kaleci Onur Kıvrak'ı ters köşeye yatırarak yerden sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Cenk böylece Galatasaray maçından sonra 5 haftalık gol orucunu bozmuş oldu.

41. dakikada Trabzonspor, farkı 1'e indirdi. Aboubakar'ın karşı karşıya kaçıdığı pozisyonun hemen ardından Rhodolfo'nun kaptırdığı topu Bero, Yusuf Erdoğan'la buluşturdu. Sağdan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşunda fark bire indi. İlk yarı da bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda 2 takımın da önemli pozisyonları vardı. Ancak Onur ve Fabri başarlı kurtarışlarıya rakiplere izin vermedi. Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar koruyan Beşiktaş mücadeleyi 2-1 kazandı ve puanını 24'e yükseltti. Trabzonspor ise 11 puanda kaldı. 


BEŞİKTAŞ - TRABZONSPOR: 2-1
STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Mete Kalkavan

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Rhodolfo, Adriano, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup (Dk. 90 Beck), Hutchinson, Quaresma, Tolgay Arslan (Dk. 67 Gökhan İnler), Aboubakar (Dk. 76 Ömer Şişmanoğlu)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

TRABZONSPOR:  Onur Kıvrak, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Bero (Dk. 89 Suk), Mehmet Ekici, Okay Yokuşlu, Onazi (Dk. 79 Ibanez), Yusuf Erdoğan (Dk. 65 Aytaç Kara), N'Doye
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GOLLER: Dk. 7 Rhodolfo, Dk. 17 Cenk Tosun (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 41 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Dk. 44 Oğuzhan Özyakup, Dk. 62 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 45+1 Uğur Demirok, Dk. 45+2 Zeki Yavru, Dk. 66 Onur Kıvrak (Trabzonspor)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Galatasaray - Medipol Başakşehir maç özeti ve sonucu

Çaykur Rizespor - Adanaspor maçı canlı skor


Osmanlıspor - Kayserispor maçı canlı skor


Atiker Konyaspor - Kasımpaşa maçı canlı skor

Akhisar Belediyespor - Fenerbahçe maçı canlı skor

-reklam01-