İnönü'de birlik beraberlik

İnönü'de birlik beraberlik









Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçı da berabere bitti. Beşiktaş ile Trabzonspor'un mücadelesi Sapara ve Fernandes'in karşılıklı müthiş golleriyle 1-1 sona erdi.

Son haftalarda kaybettiği puanlarla sıkıntılı bir döeneme giren Beşiktaş, Trabzonspor karşısına mutlak galibiyet için çıkarken, konuk takım da zirve yolundaki rakiplerin puan kaybettiği haftayı değerlendirmek istiyordu. İnönü'deki maça Samet Aybaba, Batuhan-Almeida ikilisiyle başlarken, Şenol Güneş milli takım haftasını iyi değerlendiren Janko yine yedekteydi.

Mücadelenin ilk dakikalarında Beşiktaş daha etkili olurken, yine Fernandes'in yarattığı pozisyonlarda gol aradılar. Ancak bunlarda da savrunmayı aşamayınca Onur'un kalesinde önemli bir tehlike yaratamadılar. Trabzonspor ise hücum oyuncularının kısa paslaşmalarıyla rakip defansın dengesini bozarak gol aradı. Ancak ilk 45 dakikanın son bölümüne kadar iki takım da tehlike yaratamadı.

Ancak 45. dakikada Fernandes'in orta shaada acele kullandığı bir serbest vuruşta topu kapan Trabzonspor, hızlı bir şekilde hücauma çıktı, son olarak Yasin'in pasında Saparak topuğuyla dokunarak şık bir gole imza attı. İlk devre de bu golle 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya Beşiktaş, Batuhan'ın yerine Olcay'ı alarak başladı. Bu da siyah beyazlıların daha etkili olmasını sağladı. 55. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Fernandes, müthiş vurdu ve top Onur'un üzerinden ağlara giderken, skora 1-1'lik beraberlik geldi.

golden sonra Fernandes'in de ağırlığını koymasıyla net fırsatlar yakalayan ev sahibi ekip önce Olcay ardından da Almeida mutlak gol fırsatlarını kullanamadı. Maçın son saniyelerinde de Olcay karşı karşıya pozisyonu değerlendiremeyince mücadele 1-1 sona erdi.

Böylece Beşiktaş, 3 maçlık mağlubiyet serisini noktalayıp 9 puana, Trabzonspor da 13 puana yükseldi.


 
BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR: 1-1

STAT:
İnönü
HAKEM: Cüneyt Çakır

BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, Ersan, Sivok, Uğur, İbrahim Toraman, Oğuzhan, Fernandes,  Holosko (Dk. 73 Mehmet Akyüz), Almeida, Batuhan (Dk. 46 Olcay)
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Bamba, Mustafa, Emerson, Olcan, Sapara (Dk. 74 Volkan), Soner (Dk. 61 Barış), Zokora, Yasin (Dk. 85 Janko), Halil
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SARI KART: Dk. 7 Soner, Dk. 45 Ersan, dk. 63 Sapara, Dk. 63 Oğuzhan
GOL: DK: 45 Sapara; Dk. 55 Fernandes

İLK YARIDAN DAKİKALAR
16. dakikada Sapara'nın kullandığı serbest vuruşta kaleci McGregor'un yumrukladığı top, Bamba'nın göğsüne çarpıp boş kaleye yöneldi. Ancak bu oyuncunun bir kez daha hamle yapmak istediği meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

24. dakikada Bamba'nın hatasında topu kapan Fernandes, 3 rakibinden sıyrılarak ceza alanı sol çaprazından içeri girdi. Sol ayağıyla yerden sert bir vuruş yapan Fernandes'in şutunda top Onur'da kaldı.

40. dakikada Oğuzhan'ın ceza alanı dışından şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

GOL
. 45. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Orta alanı hızlı geçen Trabzonspor'da ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Yasin, topu içeri çevirdi. Sapara, penaltı noktasına doğru gelen meşin yuvarlağı topuğuyla ağlara gönderdi: 0-1.

Trabzonspor'un bulduğu golün ardından yapılan santra vuruşuyla maçın ilk yarısı sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
52. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Halil'in sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

GOL .55. dakikada Beşiktaş beraberlik için aradığı golü buldu. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta, Fernandes'in dar açıdan yaptığı vuruş, kaleci Onur'u geçerek, uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-1.

68. dakikada orta alanda buluştuğu topla hareketlenerek ceza alanı önüne kadar gelen meşin yuvarlağı alan Olcay, kaleci Onur'la karşı karşıya kaldı. Ancak genç oyuncu topu, Onur'dan kurtaramadı.

69. dakikada Beşiktaş Almeida ile öne geçme şansından yararlanamadı. Defansın arkasına atılan topla buluşan Portekizli oyuncunun kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Onur, topu çelmeyi başardı.

84. dakikada Olcan'ın uzun pasında ceza alanı içi sol çaprazında meşin yuvarlağı Uğur'dan kurtaran Volkan'ın aşırtma vuruşunda, kaleci McGregor'u da geçen topu Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

90 2. dakikada Almeida'nın topuk pasını ceza alanı dışında alan Mehmet'in şutunda kaleye giden top, Trabzonspor savunmasından sekerek, kornere gitti.

90 3. dakikada Trabzonspor defansının arkasına atılan topla buluşan Olcay, kaleci Onur'un yanından topu kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.