Beşiktaş 'Töre'si

Beşiktaş 'Töre'si
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'na beraberlikle başladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Yunanistan temsilcisi Asteras'ı ağırlayan siyah-beyazlılar, Gökhan Töre'nin 33. dakikada attığı golle rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Karşılaşma boyunca birçok gol fırsatından yararlanamayan Beşiktaş, 88. dakikada Facundo Parra'nın golüne engel olamayınca, 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

C Grubu'nun diğer maçında Partizan ile Tottenham Hotspur, Belgrad'da golsüz berabere kalınca, ilk haftayı 4 takım da birer puanla kapadı.

- Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yine yenilmedi

Avrupa kupalarında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, bu geleneğini Asteras karşısında da sürdürdü.

Bu statta geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Norveç'in Tromsö takımını 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, bu sezon UEFA şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Hollanda'nın Feyenoord ekibini 3-1'le geçti. Play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımıyla golsüz berabere kalan "Kara Kartallar", son olarak da Asteras karşısında sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Böylece Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı 4 Avrupa kupası maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

- Gökhan Töre'nin ilk golü

Karşılaşmada Beşiktaş'ın tek golünü atan Gökhan Töre, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydetti.

Geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık oynayan, bu sezon ise bonservisi alınan milli futbolcu, 33. dakikada attığı golle takımını maçta öne geçiren isim oldu.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de 4 gol kaydeden Gökhan Töre, Beşiktaş formasıyla 5. golüne ulaşmış oldu.

- Sosa, ilk kez forma giydi

Beşiktaş'ın yeni transferi Jose Ernesto Sosa, Asteras maçında ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi.

Sakatlığı nedeniyle Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyen Arjantinli futbolcu, 69. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna girdi.

- Mustafa Pektemek sakatlandı

Beşiktaş'ta maçın henüz ilk yarısında Mustafa Pektemek sakatlandı.

Sol baldırından sakatlanan Mustafa Pektemek, 30. dakikada yerini Cenk Tosun'a bırakmak zorunda kaldı. Milli futbolcunun durumunun yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacağı bildirildi.