Ankara'nın 'BA'ları...

Ankara'nın 'BA'ları...



ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN 
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray'a devrettiği liderliği geri aldı. Sivasspor'u 2 gol 1 asist ile oynayan Demba Ba'nın üstün performansıyla yıkan Kara Kartal, zirvedeki yerini korudu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımda olması nedeniyle başkentte oynanan maçta Beşiktaş, Sivasspor'u 3-2 mağlup etti.

Balıkesirspor'a karşı "4-1-4-1" sistemini deneyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sosa'nın sakat, Oğuzhan'ın da hazır olmaması nedeniyle takımını yeniden "4-2-3-1" dizilişiyle sahaya sürdü. Hırvat teknik adam, geçen haftaya göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Bilic, başkentte kaleyi Tolga'ya emanet ederken, en geride Ersan'ın yanında Franco'nun yerine Sivok'u tercih etti. Beklerde Serdar ve Motta şans bulmaya devam etti. Sosa'nın yokluğunda ilk 11'e dönen Veli, siyah-beyazlı takımın değişmez ismi Atiba ile savunmanın önünde görev aldı. Balıkesirspor maçında oyuna sonradan giren Olcay Şahan, Sivasspor'a karşı sol kanatta maça başlarken, Gökhan Töre sağ açıktaki yerini korudu. Siyah-beyazlı takımın gol umudu ise Senegal Milli Takımı'ndan dönen Demba Ba oldu.

Ligde üst üste 45 maçta forma giyen geçen sezonun gol kralı Sivassporlu Aatif Chahechouhe, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçında oynayamadı. Gençlerbirliği maçının ardından sakatlanan ve sağ bacak arka adalesinde ikinci derecede yırtık tespit edilen Faslı futbolcu, takımını bu kez yalnız bıraktı.

Sivasspor'da kiralık forma giyen İbrahim Toraman, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'a rakip oldu. Beşiktaş'ta kaptanlığa kadar yükselen ancak Sezen Öztürk ile yaptığı kavga sonrası kadro dışı kalan ve daha sonra Sivasspor'a kiralanan tecrübeli savunma oyuncusu, sahaya ilk 11'de çıktı.

Siyah beyazlılar, Sivas kalesine yüklediği ilk yarıda Veli ile bir pozisyonda direğe takıldı. 40. dakikada Cicinho'nun sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde rakiplerinden önce davranan Da Costa, gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1 Ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda vites artıran siyah beyazlılar hakemin düdüğü ile birlikte Sivas kalesini abluka altına aldı. 58. dakikada duvarı yıkan isim Demba Ba oldu. Senegalli golcü Süper Lig'de ilk golünü Sivasspor ağlarına yolladı. Baskısını iyice artıran Kara Kartal, 66. dakikada Demba Ba ile üstünlüğü ele aldı. 74. dakikada Sivasspor Hakan Arslan'ın golüyle bir kez daha skora denge getirdi.

79. dakikada ilk iki golü atan Demba Ba, Olcay'a nefis bir pas attı. Milli oyuncu güzel bir vuruşla Süper Lig'de bu sezon attığı 4. golü Sivasspor ağlarına attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Sivasspor'u 3-2 mağlup etti. Kara Kartal böylece 14 puanla zirvedeki yerini korurken, Sivasspor ise 4 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR :3-2
STAT
Osmanlı Stadı
HAKEM: Mete Kalkavan

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş (Dk. 73 Necip Uysal), Sivok, Ersan Gülüm, Motta, Veli Kavlak, Hutchinson, Gökhan Töre, Kerim Frei (Dk. 56 Oğuzhan Özyakup), Olcay Şahan (Dk. 86 Franco), Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

SİVASSPOR: Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, İbrahim Toraman, Adem Koçak (Dk. 89 Batuhan Karadeniz), Burhan Eşer, Taouil (Dk. 81 Ahmet Aras), Chrisantus (Dk. 67 Hakan Arslan), Utaka
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos Osmanlı Stadı

GOLLER:
Dk. 58 ve 65 Demba Ba, Dk. 79 Olcay Şahan (Beşiktaş), Dk. 40 Da Costa, Dk. 74 Hakan Arslan (Sivasspor)

SARI KARTLAR: Dk. 63 Motta (Beşiktaş), Dk. 60 Cicinho, Dk. 66 Ziya Erdal, Dk. 70 Utaka, Batuhan Karadeniz (maç bittikten sonra) (Sivasspor)