İşte Beşiktaş - M. Başakşehir maçının özeti

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında kazanan çıkmadı. Vodafone Arena'daki mücadelede Beşiktaş ile Başakşehir 1-1 berabere kaldı. 

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, takımının Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Medipol Başakşehir ile yaptığı karşılaşmada son mücadeleye göre 3 değişiklik yaptı. Vodafone Arena'daki karşılaşmada Güneş, savunmada zorunlu değişikliğe gitti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan karşılaşmada stoperde oynayan Dusko Tosic, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, bu oyuncunun yerine Atınç Nukan, Marcelo Guedes'in yanında ilk 11'de şans buldu.

Lider Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'de değişiklik yapmadı.Avcı, kalede Volkan Babacan, savunmada Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu ve Ferhat Öztorun'a, orta sahada Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro ve Cengiz Ünder'e, forvette de Mehmet Batdal'a görev verdi. Turuncu-lacivertli takımda, tek eksik sakatlığı bulunan Hakan Özmert bulunuyor. Adalesinde yırtık bulunan ve tedavisi devam eden Hakan, maç kadrosunda yer almadı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk takımdı. Kısa paslarla hızlı hücuma çıkan Başakşehir önemli fırsatlar da yakaladı. 11. dakikada gelişen Medipol Başakşehir atağında Uğur Uçar'ın uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cengiz Ünder'in vuruşunda top kaleci Fabricio'dan geri geldi. Dönen topta Mehmet Batdal boş kaleye vurdu ancak bu sefer de Beck çizgi üzerinde golü engelledi. 21. dakikada Medipol Başakşehir 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında Visca'nın sağdan yaptığı ortada, arka direkte Cengiz Ünder topa gelişine vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının son bölümünde baskısını artıran Beşiktaş, 2. devreye de hızlı başladı ve golü de buldu. 51. dakikada kullanılan kornerde Marcelo ön direkte iyi yükseldi ve skora dengeyi getiren isim oldu. Kalan bölümde Beşiktaş, oyun üstünlüğünü bırakmadı. Ancak maçın en önemli fırsatını kaçıran konuk takım oldu. 81. dakikada Mossoro Fabri ile karşı karşıya kaldı ama başarılı kaleci gole izin vermedi, dönen topta da Visca topu boş kale yerine auta attı.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Böylece Başakşehir 30 puana, Beşiktaş ise 28 puana yükseldi. 

BEŞİKTAŞ-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 1-1

STAT:Vodafone Arena
HAKEM: Cüneyt Çakır

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Beck, Marcelo, Atınç, Adriano (Dk. 81 Gökhan Gönül), Quaresma , Gökhan İnler (Dk. 46 Tolgay Arslan), Atiba, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Aboubakar (Dk. 83 Olcay Şahan)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR:  Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun (Dk. 57 Eren Albayrak), Visca, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu (Dk. 39 Attamah), Mossoro, Cengiz Ünder, Mehmet Batdal (Dk. 87 Mustafa Pektemek)
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GOLLER: Dk. 21 Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir), Dk. 51 Marcelo (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 18 Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir), Dk. 66 Adriano, Dk. 67 Beck (Beşiktaş)