Kartal'dan Bilic'e 3 puanlı veda!..

Kartal'dan Bilic'e 3 puanlı veda!..
undefined

Beşiktaş, Biliç'e 3 puanla veda etti. 34. hafta Gençlerbirliği ile karşılaşan siyah beyazlılar rakibini 2-1 yendi ve sezonu galibiyetle tamamladı.

 Spor Toto Süper Lig'i 3. sırada bitirmesi kesinleşen Beşiktaş, sezonun son haftasında Osmanlı Stadı'nda Gençlerbirliği ile oynadığı maça yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Başkente günübirlik gelen Beşiktaş'ta sakat ve cezalı toplam 7 futbolcu, Gençlerbirliği maçında sahadaki yerini alamadı. Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Sosa, Gökhan Töre, Hutchinson, İsmail Köybaşı, Veli Kavlak ve Tolga Zengin ile sarı kart cezalısı Demba Ba Ankara'ya getirilmedi. Ayrıca, Kolombiyalı savunma oyuncusu Franco ve kaleci Cenk Gönen de başkent kafilesine dahil edilmedi.

Gençlerbirliği'nde takımın başında sahaya altyapı antrenörü Kürşad Koca çıktı.Başkent temsilcisi, teknik direktör Mesut Bakkal ile yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş maçına Mustafa Kaplan yönetiminde hazırlandı.

Ancak Kaplan bir sezonda iki takım çalıştırdığı için Beşiktaş ile oynanan sezonun son maçında altyapı antrenörü Kürşad Koca görev yaptı. Kırmızı-siyahlı takımda sakatlıkları bulunan Doğa Kaya, Nizamettin Çalışkan, Tosic, Uğur Çiftçi ve Özgür İleri ile Dinamo Kiev'e transfer olan sarı kart cezalısı Petrovic son maçta forma giyemedi. Öte yandan, Gençlerbirliği'nin görüştüğü İskoç teknik direktör Stuart Baxter da karşılaşmayı izledi.

Karşılaşmada Beşiktaş'ın oyun olarak üstünlüğü dikkat çekerken, ilk yarıda önemli fırsatlar yakaladı. Oğuzhan ve Cenk bunları kullanamadı. Ancak 42. dakikada Oğuzhan'ın arapasına hareketlenen Cenk, Ferhat'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda güzel bir vuruşla tıopu ağlara gönderdi ve takımına 1-0'lık üstünlüğü getiren isim oldu.

İkinci yarıda da hakimiyeti bırakmayan Beşiktaş, 84. dakikada 2. golü buldu. Güzel bir organizasyon sonrasında Olcay'ın pasını Oğuzhan ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. başarılı futbolcu son golünü 14. haftada Gaziantep ağlarına göndermişti.

Son dakikada Çağrı ile Gençlerbirliği bir gol buldu ve karşılaşma 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi. Siyah beyazlılar böylece Biliç'e 3 puanla veda etmiş oldu. Beşiktaş sezonu 69 puanla tamamlarken, G.Birliği'nin puanı 40...


BEŞİKTAŞ-GENÇLERBİRLİĞİ: 2-1

STAT: Osmanlı
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Yunus Yıldırım

BEŞİKTAŞ:
  Günay Güvenç, Olcay Şahan, Sivok (Dk 87 Milosevic), Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk. 77 Serdar Kurtuluş), Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek (Dk. 65 Uğur Boral), Cenk Tosun
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Çalık (Dk. 53 Ferhat Görgülü), Halil İbrahim Pehlivan, Gosso (Dk. 28 Çağrı Bülbül), Landel, Tomic (Dk. 77 Berat Tosun), İrfan Can Kahveci, Stancu, El Kabir
TEKNİK DİREKTÖR:  Kürşad Koca

GOLLER: Dk. 42 Cenk Tosun, Dk. 84 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 89 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Dk. 39 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği), Dk. 71 Atınç Nukan (Beşiktaş)

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş