Beşiktaş - Galatasaray: 2-2 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi tarihe geçti!.. İlk yarıda sahada Galatasaray fırtınası esti, ikinci yarıda Kartal kanatlandı, dört golün sahne olduğu derbide kazanan çıkmadı.

Spor Toto Süper Lig'de ilklerin derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, geçen hafta olduğu gibi kalede Fabricio Agosto Ramirez'e şans verirken, savunma dörtlüsünü yine Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Caner Erkin'den oluşturdu. Akhisar Belediyespor maçında ayağına darbe alan ve hafta için bazı antrenmanları kaçıran Gökhan İnler, Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görev aldı. Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'un yanında Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan, forvette ise geçen hafta olduğu gibi Cenk Tosun şans buldu. Akhisar Belediyespor maçında kadroda yer alan Ömer Şişmanoğlu, derbide takımda kendine yer bulamadı. Talisca'nın yanı sıra Tolga Zengin, Adriano Correia, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Tolgay Arslan ve Vincent Aboubakar ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek soyundu. Tecrübeli teknik adam ayrıca, Necip Uysal, Kerim Frei, Aras Özbiliz, Atınç Nukan ve Utku Yuvakuran'ı derbi kadrosuna almadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Kayserispor ve Çaykur Rizespor müsabakalarında sahaya sürdüğü 11'de değişiklik yapmayarak takımını Beşiktaş derbisine çıkardı. Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor ile Çaykur Rizespor maçlarında da olduğu üzere, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile sahadaki yerini aldı. Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda kendisine yer buldu. Öte yandan, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmamalarına rağmen Lukas Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson da Vodafone Arena'ya gelerek bu önemli derbide arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi mücadelesinde erken gol bulan taraf Galatasaray oldu. Beşiktaş'ın baskı kurmaya çalıştığı bölümlerde Galatasaray 8. dakikada Eren Derdiyok'un attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımın öne geçmesinin ardından ataklarını sıklaştırdı. Siyah-beyazlı takım 13. dakikada Marcelo'yla bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. Galatasaray ise öne geçmesinin ardından oyunu soğutup, daha kontrollü davrandı.

Sarı-kırmızılı ekip 28. dakikada Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda bir kez daha tehlikeli olsa da skoru değiştiremedi. Zaman zaman saha içinde gerginliğin yaşandığı derbinin ilk yarısında beraberlik arayan Beşiktaş, sarı-kırmızılı kalede pozisyon bulmakta zorlandı. Galatasaray ilk yarının bitimine 5 dakika kala Sneijder'le ikinci gole çok yaklaştı ancak Hollandalı futbolcunun girişimini Fabricio kurtardı. Galatasaray, 44. dakikada Bruma'nın şık golüyle skoru 2-0 yaptı ve devre bu şekilde tamamlandı.

Derbinin ikinci yarısına Olcay Şahan ve Oğuzhan Özyakup'u oyundan çıkarıp yerlerine Aboubakar ve Talisca'yı alarak başlayan Beşiktaş, Hutchinson ile 61. dakikada gole yaklaştı ancak Kanadalı oyuncunun şutunda top Muslera ve kale direğini geçmedi.

Beşiktaş'ın önde baskı kurmak istemesine rağmen Galatasaray oyunun kontrolünü elinde bulundurmaya gayret etti. Siyah-beyazlılar aradığı golü 73. dakikada Marcelo ile buldu. Köşe vuruşunda topa iyi yükselen Brezilyalı savunma oyuncusu skoru 2-1 yaparak takımına hareket getirdi. Golün ardından baskısını artıran Beşiktaş, 77. dakikada Cenk Tosun'la beraberliği sağladı. Beşiktaş bu golün ardından Cenk Tosun'la önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kalan dakikalarda iki ekip de risk almaya başladı ancak derbi 2-2 sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY: 2-2

STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Ali Palabıyık

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Gökhan İnler, Olcay Şahan (Dk. 46 Abouakar), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Talisca), Quaresma, Cenk Tosun (Dk. 85 Adriano)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş 

GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 78 Cavanda), Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 78 Josue), Sneijder, Bruma (Dk. 88 Sinan Gümüş), Eren Derdiyok
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

GOLLER:
Dk. 8 Eren Derdiyok, Dk. 44 Bruma (Galatasaray), Dk. 73 Marcelo, Dk. 77 Cenk Tosun (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 22 Sneijder, Dk. 65 Tolga Ciğerci, Dk. 83 Muslera (Galatasaray), Dk. 55 Quaresma, Dk. 90+3 Tosic (Beşiktaş)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Fenerbahçe - Gaziantepspor maçı canlı skor
Antalyaspor - Akhisar Belediyespor maç özeti ve sonucu
Bursaspor - Kasımpaşa maçı canlı skor
Gençlerbirliği - Kardemir Karabükspor maçı canlı skor
Kayserispor - Çaykur Rizespor canlı skor