2015'in ilk derbisi Aslan'ın

2015'in ilk derbisi Aslan'ın





Spor Toto Süper Lig'de 2015'in ilk derbisinde gülen Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti ve siyah beyazlılarla puanını eşitledi.

Spor Toto Süper Lig'de 2015'in ilk derbisinde Beşiktaş, Galatasaray'ı konuk etti. Haftaya lider giren siyah beyazlılarınkazanıp ilk yarıyı lider tamamlamak istediği derbide konuk Galatasaray da Olipiyat Stadı'ndan alacağı 3 puanla zirvedeki rakiplerini yakalamak hedefindeydi.

ATIBA'NIN YERİNE OĞUZHAN

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray derbisinde kırmızı kart cezalısı Atiba Hutchinson'ın yerine orta alanda Oğuzhan Özyakup'a görev verdi. Geçen haftaki Torku Konyaspor maçında savunmanın solunda görev yapan İsmail Köybaşı, derbide yedek soyundu, bu bölgede Ramon Motta forma giydi. Bilic, bu iki değişikliğin dışında takımını derbiye Torku Konyaspor maçının kadrosuyla çıkardı. "Kara Kartallar"da yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Ümit Karaal, Atınç Nukan, Kerim Frei ve Cenk Tosun yer aldı.

GALATASARAY İDEALE DÖNDÜ
2015'in ilk derbisinde Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'ın kadrosunda, ligde son yapılan Gençlerbirliği müsabakasına göre 3 değişiklik oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen ve cezasını Gençlerbirliği maçında dolduran Felipe Melo ile sakatlıkları düzelen Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'yu Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlattı.

İLK YARIDA KISIR MAÇ

Maçtan saatler önce başlayan yoğun yağışın etkisi maçta da sürdü ve saha zemini ağırlaştı. Galatasaray ilk dakikalarda oyunun hakimiyetini eline almaya çalıştıysa da Beşiktaş, özellikle Telles'in savunduğu sol kanattan etkili ataklar yaptı. Siyah-beyazlı takım ileri uçta baskı yaparak rakibin çıkmasını engelleyip, hataya zorladı. İlk yarım saatte ev sahibi takım sadece Olcay'ın etkisiz vuruşuyla Galatasaray kalesini yoklayabildi. Sosa ile son dakikalarda bir kez daha etkili olmaya çalışan siyah-beyazlı ekip soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti

Galatasaray, ilk dakikalarda kontrol ettiği maçta hücum organizasyonlarında etkili olabilecek Selçuk ve Sneijder ile topu buluşturmakta zorlandı. Maçın hemen başında Sneijder ile şut denemesinde bulunan sarı-kırmızılı takım ilk 30 dakikada Beşiktaş ceza alanı içinde istediği pozisyonları üretemedi. Konuk ekip, özellikle rüzgarın etkisiyle hücuma rahat çıkmakta zorlandı ve ilk yarıyı 0-0 beraberlikle tamamladı.

39. dakikada ilk etkili atağı Galatasaray yaptı. Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda Burak topa vuramadı. Arka direkte meşin yuvarlakla buluşan Sneijder'in yerden vuruşunda, Serdar yatarak meşin yuvarlağı önledi. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

41. dakikada Oğuzhan'ın ceza alanı önünden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Sosa, vurmakta gecikince Galatasaray savunması meşin yuvarlağa hamle yaptı. Pozisyonun devamında Sosa, rakibine faul yapınca Beşiktaş, atağı değerlendiremedi.  Son 10 dakikasında hareketliliğin yaşandığı, oldukça ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

GOL VE KIRMIZI KART

İkinci yarıya Beşiktaş iyi başladı ama golü bulan Galatasaray oldu. Üstüste kullanılan kornerlerin ardından arka direkte kendini unutturan Melo takımını öne geçirdi. Melo böylece Beşiktaş derbilerindeki 4. golüne imza attı. 62. dakikada ise maçtaki en önemli gerginlik yaşandı. Bu gerginlik sırasında Veli, Sneijder'e vurduğu gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

BURAK NOKTAYI KOYDU
90+5'te Galatasaray'ın yakaladığı hızlı atakta Burak Yılmaz farkı ikiye çıkardı ve Galatasaray bu golle maçı 2-0 kazandı. Galatasaray bu sonuçla 35 puana yükseldi ve Beşiktaş'la puanını eşitledi. İki takım da lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde...

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY: 0-2

STAT: Atatürk Olimpiyat Stadı
HAKEM: Cüneyt Çakır

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Pedro, Ersan, Motta, Veli, Gökhan Töre, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Telles, Melo, Selçuk, Emre, Sneijder, Burak, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu