Nefes kesen derbide gülen yok

Nefes kesen derbide gülen yok







Spor Toto Süper Lig'de seoznun son derbisi nefes kesti. Şampiyonluğunu garantilemek isteyen Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a konuk olduğu karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken, sarı lacivertliler, şampiyonluk turunu önümüzdeki haftaya bıraktı. Beşiktaş ise Galatasaray'ın 2 puan önünde 2. sıradaki yerini korudu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, son yapılan Torku Konyaspor maçının kadrosunda bir değişiklik yaparak takımını Fenerbahçe karşısına çıkardı. Siyah-beyazlılarda geçen hafta ilk 11'de sahaya çıkan İsmail Köybaşı, derbide yedek soyunurken, yerine Gökhan Töre forma giydi. En son 25. haftadaki Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Gökhan, 4 maç sonra takımdaki yerini aldı.
Beşiktaş'ta derbide savunma yabancı oyuncular Hutchinson, Franco, Dany ve Motta'dan oluşurken, orta alanda Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan, forvette ise Almeida forma giydi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de galibiyetin bitime 4 maç kala şampiyonluğu getirecek olan Beşiktaş derbisinde, sahaya ideal 11'ini sürdü.Kart cezaları nedeniyle geçen hafta lig maçında forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Emenike, Beşiktaş mücadelesinde takımdaki yerini aldı. Sakatlığı nedeniyle derbi öncesi haftanın önemli bölümünü tedavide ve takımdan ayrı çalışmayla geçiren Webo'nun yanı sıra, sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz kadroda bulunmadılar. İki futbolcunun yanı sıra, Serdar Kesimal ile yabancı kontenjanına takılan Holmen ve Cristian da kadroya giremeyen isimler oldu.

Derbi mücadelesini kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek lider Fenerbahçe, ilk dakikalarda topa daha fazla sahip oldu. Ancak maçın ilk tehlikesini yaratan isim Almeida oldu. 9. dakikada ortahada kaptığı topla Volkan ile karşı kkarşıya kalan Portekizli vurmakta geç kalınca takımını bir golden etti.

Topa sahip olmasına rağmen ceza alanı içinde etkili pozisyon üretemeyen sarı-lacivertli takım, Emre ve Gökhan ile uzaktan şut denemeleri yaptı. Ancak 24. dakikada Kuyt'ın orta sahadan attığı müthiş arapasla buluşan Sow, 13. golüne imza atarak takımını öne geçiren isim oldu.

Golden sonra daha önde basan ve etkili olan Beşiktaş eşitliği sağladı. Gökhan'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, altıpastaki Olcay'ı gördü. Ancak bu oyuncunun dokunamadığı top ceza alanı dışına çıktı. Pozisyonun devamında Veli'nin uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Volkan'ın çelmeye çalıştığı top yan kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonu iyi takip eden Motta, çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. Olcay ve Emenike karşılıklı iki pozisyonu kullanamazken, 58. dakikada ev sahibi 10 kişi kaldı. Emenike'yi çeken Motta 2. sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı. İki takım da kalan 30 dakikada kontrollü oyunu bırakmadı ve mücadelede çok önemli bir posizyon yaşanmadı. Beşiktaş'ta son son dakikada İsmail de kırmızı kart görünce siyah beyazlılar maçı 9 kşi tamamladı.

Şampiyonluğunu garantilemek isteyen Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a konuk olduğu karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken, son 4 haftaya 12 puan ve 16 averaj önde giren sarı lacivertliler, şampiyonluk turunu önümüzdeki haftaya bıraktı. Beşiktaş ise Galatasaray'ın 2 puan önünde 2. sıradaki yerini korudu.

BEŞİKTAŞ: 1 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı
Hakem: Halis Özkahya

Beşiktaş: Tolga Zengin, Hutchinson, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre (Dk. 65 İsmail Köybaşı), Jones, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Oğuzhan Özyakup (Dk. 87 Uğur Boral), Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 86 Mehmet Topuz), Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 46 Alper Potuk), Sow, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GOLLER: Dk. 24 Sow (Fenerbahçe), Dk. 44 Motta (Beşiktaş)

KIRMIZI KARTLAR:
Dk. 58 Motta, Dk. 90+3 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 7 Jones, Dk. 64 Veli Kavlak, Dk. 87 Dany (Beşiktaş), Dk. 15 Emre Belözoğlu, Dk. 79 Sow, Dk. 90+1 Alper Potuk (Fenerbahçe)