İnönü'yü Kartal yıktı!

İnönü'yü Kartal yıktı!





24. haftanın sonucu merakla beklenen maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Ligin zirvesini yakından ilgilendiren ve İnönü'de oynanan son derbiyi Beşiktaş 90+3'te attığı golle 3-2 kazandı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi müthiş bir atmosferde başladı. İnönü'ye dolduran taraftarlar, ilk dakikadan itibaren takımına müthiş destek verdi.

GOL İPTAL EDİLDİ
Maçın ilk dakikaları iki ekipte kontrollü bir oyun sergilerken, Fenerbahçe daha etkili oldu. Sarı-lacivertliler, özellikle sağ kanattan Gökhan Gönül'le tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. 19'uncu dakikada ise tartışmalı bir an yaşandı. Sağ köşe bayrağı dibinden kullanılan korner vuruşuna Kuyt, cezasahası sol iç çaprazından gelişine sert vurdu. Kaleci McGregor'dan dönen topu Webo ağlara gönderdi; ancak yan hakem kritik bir kararla ofsayt bayrağını kaldırdı.

SOW SAHNEDE
Beş dakika sonra ise Fenerbahçe'nin golü geldi. Sol köşe bayrağı dibinden kullanılan korner vuruşuna altıpas ön çizgisi üzerinde Egemen kafayla dokundu. Arka direkteki Moussa Sow boş ağlara topu göndererek, takımını İnönü'de 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Beşiktaş kendine gelirken, rakip kalede etkili olmaya başladı. 37'inci dakikada Olcay Şahan'ın, defansın arkasına attığı topla Holosko kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı. Volkan topu kurtarırken; daha önce yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

40'ıncı dakikada ise Beşiktaş'ın golü geldi. Fernandes, sol kanattan cezasahasına doğru serbest vuruşu kullandı. Kuyt altıpas ön çizgisi üzerinde ters bir kafayla topu kendi ağlarına gönderdi ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

İlk yarının son dakikasında Webo ile Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelen topta Webo, bomboş pozisyonda kaleci McGregor'la karşı karşıya kaldı. Kamerunlu oyuncunun kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

İkinci yarı durgun başladı. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. İlk büyük tehlike ise 56'ıncı dakikada geldi. Sağ taraftan Emre'nin kullandığı korner vuruşuna Webo penaltı noktası yakınında gelişine güzel vurdu. Kaleye giden topu son anda Olcay çizgiden çıkardı ve net bir golü önledi.

NIANG SİFTAH YAPTI
Dakikalar 60'ı gösterirken, rakibine oranla etkisiz bir görüntü sergileyen Beşiktaş, 2-1 öne geçti. Bu dakikada Holosko, cezasahasına gelen topu topu kafayla indirdi. Niang, gelişine güzel vurdu, top 2. kez Fenerbahçe ağlarıyla buluştu. Senegalli oyuncu Beşiktaş formasıyla eski takımına karşı siftah yaparken, gol sonrası sevinmemesi dikkat çekti.

63'te ise Fenerbahçe skoru eşitledi. Bu dakikada Kuyt'un nefis ortasına Sow, kafayı vurdu kaleci McGregor'u çaresiz bıraktı ve skora denge geldi, Beşiktaş: 2 - Fenerbahçe: 2.

65'te ise Sow'un ara pasında Webo topu ağlara gönderdi; ancak yan hakim pozisyonun ofsayt olduğunu gösterdi. 

ŞAHAN'E SON
Dakikalar 90+3'ü gösterirken Beşiktaş'ın golü geldi. Ani gelişen Beşiktaş atağında Niang'ın asistinde Olcay, bir anda kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı, topu ağlara gönderirken; Beşiktaş'ın  galibiyetini ilan etti.

Beşiktaş, İnönü'nün bu haliyle oynanan son derbisini 3-2 kazanırken, bu sezon da ilk derbisini kazandı. Siyah-beyazlı ekip puanını da 42'ye çıkardı ve Galatasaray'ın beş puan gerisinde 2. sıraya yükseldi. Fenerbahçe ise 40 puanda kaldı ve 3. sıraya geriledi.

BEŞİKTAŞ: 3 - FENERBAHÇE:2
STAT: İnönü
HAKEM: Mete Kalkavan


BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Gökhan Süzen (Dk. 59 Emre Özkan), Holosko, Fernandes, İbrahim Toraman, Veli Kavlak (Dk. 73 Oğuzhan Özyakup), Olcay Şahan, Niang
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Ziegler, Emre Belözoğlu (Dk. 89 Mehmet Topuz), Meireles (Dk. 73 Mehmet Topal), Kuyt, Cristian (Dk. 73 Caner Erkin), Sow, Webo

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

Goller: Dk. 24 ve 63 Sow (Fenerbahçe), Dk. 40 Kuyt (Kendi kalesine), Dk. 60 Niang, Dk. 90+3 Olcay Şahan (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 15 Egemen, Dk. 70 Bekir, Dk. 74 Emre (Fenerbahçe), Dk. 44 Gökhan, Dk. 64 Veli (Beşiktaş)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

Derbi mücadelesine Fenerbahçe, daha organize başladı. Sarı-lacivertli takım, ilk dakikalarda Gökhan Gönül ile sağ kanattan ataklar geliştirmeye çalıştı. Kornerlerden de etkili olan konuk ekip, 24. dakikada Cristian'ın soldan kullandığı köşe atışı sonrası Sow ile golü bularak maçta 1-0 öne geçti. Sarı-lacivertli ekip, kontrolü yitirmeden 2. gol için arayışlar içine girdi. Ancak ilk yarının son dakikalarında rakibin baskısı altında kalan Fenerbahçe, 40. dakikada Kuyt'un kendi kalesine attığı golle soyunma odasına 1-1 berabere gitti.

Beşiktaş ise maçın ilk bölümünde top kayıpları sonrası hücum yapmakta zorlandı. Oyunu kendi yarı alanında kabul eden siyah-beyazlı takım, 24. dakikada Webo'nun golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. Golün ardından daha hareketli oynayan Beşiktaş, 40. dakikada Kuyt'un kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 1-1 berabere tamamlamayı başardı.

19. dakikada Emre'nin sağdan kullandığı korner atışında, Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde Sow'un attığı gol sonrası hakem Mete Kalkavan ofsayt kararı verdi.

23. dakikada Emre'nin uzak mesafeden şutunda, kaleci McGregor yatarak topu kornere çeldi.

GOL 24. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Cristian'ın soldan kullandığı korner atışında ön direkte Egemen'in kafasından seken topla arka direkte boş pozisyonda buluşan Sow, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 0-1.

GOL 40. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Fernandes'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topu uzaklaştırmaya çalışan Kuyt'ın ters kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Fenerbahçe ağlarına gitti: 1-1.

45. dakikada sağdan yapılan ortada ön direkte topla buluşan Webo, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta attı.

Maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
50. dakikada Fernandes'in sağdan kullandığı korner atışında, ön direkte topla buluşan Ersan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

56. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı korner atışında ön direkte çizgi üstünde topla buluşan Gökhan Gönül, meşin yuvarlağı kafayla altıpasın önündeki Webo'ya bıraktı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda, çizgi üstünde Olcay topu kafayla kornere gönderdi.

GOL 60. dakikada Emre Özkan'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Holosko, meşin yuvarlağı kafayla hemen yanındaki Niang'in önüne bıraktı. Niang'in bekletmeden yerden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş 2-1 öne geçti.

GOL 63. dakikada Kuyt'un sağdan ortasında altıpasta Sivok'un müdahale edemediği topla buluşan Sow, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek beraberliği sağladı: 2-2.

76. dakikada Sow'un pasında savunmanın arkasına sarkan Webo'dan önce Sivok, meşin yuvarlağa hamle yaptı. Kaleci McGregor'un da kalesini terk ettiği pozisyonda sol çaprazda meşin yuvarlakla buluşan Caner, kötü bir vuruşla topu auta attı.

GOL 90 3. dakikada Beşiktaş, ani geliştirdiği atakta golü buldu. Rakip savunmayı az adamla yakalayan siyah-beyazlı takımda, Niang'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Olcay, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi ve Beşiktaş mücadeleyi 3-2 kazandı.