Beşiktaş - Dinamo Kiev: 1-1

Beşiktaş - Dinamo Kiev: 1-1
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı. Vodafone Arena'daki ilk Şampiyonlar Ligi maçında baştan sona üstün oynayan temsilcimiz, aradığı üstünlük golünü bulamadı ve sahadan bir puanla ayrıldı. 2 puana yükselen Beşiktaş, 2. sırada yer aldı.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla yaptığı maçla Vodafone Arena'da bir ilki daha yaşadı. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki yeni stadı Vodafone Arena, Avrupa kupalarındaki ilk ev sahipliğini futbolun en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev karşısında Galatasaray mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı. Galatasaray maçında ilk 11'de yer alan oyunculardan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Gönül, yaşadıkları sakatlık nedeniyle bugünkü mücadelede kadroda yer almadı.

Savunmanın sağında Gökhan Gönül'ün yerine Andreas Beck, Oğuzhan Özyakup'un yokluğunda hücuma dönük orta sahada Anderson Talisca şans buldu. Derbi maçında forma giyen Gökhan İnler, yedek soyunurken, savunmanın önünde bu oyuncunun yerine Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson ile görev aldı. Tecrübeli teknik adam, derbi maçta ilk 11'de oynattığı Olcay Şahan'ın yerine Adriano Correia'ya şans verirken, forvette ise Cenk Tosun'u yedek soyundurup Vincent Aboubakar'ı sahaya sürdü.

Dinamo Kiev karşısında ilk yarıda baskılı bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, özellikle kanatları kullanarak rakip kaleye yüklendi. Orta alanda topa sahip olan ve rakibini yarı alanına hapseden siyah-beyazlılar, Talisca ve Aboubakar ile Dinamo Kiev kalesinde tehlike oluşturdu. Savunmada fazla sıkıntı yaşamayan Beşiktaş, 29. dakikada Quaresma'nın serbest vuruştan attığı mükemmel golle 1-0 öne geçti. Bu gol Vodafone Arena'da atılan ilk Avrupa kupası golü olarak kayıtlara geçti. 2 gün önce 33. yaş gününü kutlayan Quaresma da kendine güzel bir doğum günü hediyesi vermiş oldu.

Siyah-beyazlılar, bu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Beşiktaş, bu yarıda 5 şut çekerken, 5 kez de korner kullandı. İlk yarıya damga vuran ise mükemmel br oyun ortaya koyan Tolgay Arslan oldu. Tolgay, ilk 45 dakikada yüzde yüzlük pas isabetiyle oynarken, 10 kez ikili mücadele kazanıp müthiş bir istatistiğe ulaştı.

İkinci yarıda da temsilcimizin oyun üstünlüğü devam etti. Talisca ve Quaresma ile üstüste 2 net pozisyonu kullanamayan temsilcimiz, Dinamo Kiev'in tek pozisyonuna engel olamadı. 65. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta arka direkte bomboş kalan Tsigankov skoru dengeledi.

Golden sonra istediği pozisyonları bulmakta zorlanan temsilcimiz, golü şokuyla oyun üstünlüğünü de kaybetti. Dinamo Kiev ilk kez tehlikeli gelmeye başladı.

Son 5 dakikada tekrar üstünlüğü ele alan temsilcimiz, aradığı galibiyet golünü bulamadı ve sahadan bir puanla ayrıldı. 2 puana yükselen Beşiktaş, 2. sırada yer aldı. Kiev ile puanla tanışmış oldu.


BEŞİKTAŞ-DİNAMO KIEV: 1-1

STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Felix Zwayer

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Tolgay Arslan (Dk. 77 Gökhan İnler), Hutchinson, Quaresma, Talisca, Adriano (Dk. 68 Cenk Tosun), Aboubakar (Dk. 85 Kerim Frei)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

DİNAMO KIEV: Rudko, Morozyuk, Khacheridi, Vida, Antunes, Garmash, Rybalka, Buyalskiy (Dk. 22 Korzun), Yarmolenko, Gonzalez (Dk. 62 Tsygankov), Moraes (Dk. 78 Gladkiy)
TEKNİK DİREKTÖR: Serhiy Rebrov

GOLLER: Dk. 29 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 65 Tsygankov (Dinamo Kiev)

SARI KARTLAR Dk. 27 Korzun, Dk. 65 Garmash, Dk. 70 Vida (Dinamo Kiev), Dk. 40 Adriano, Dk. 54 Tolgay Arslan (Beşiktaş)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Beşiktaş - Galatasaray maç özeti ve sonucu

Fenerbahçe - Gaziantepspor maç özeti ve sonucu

Bursaspor - Kasımpaşa maç özeti ve sonucu

 

Trabzonspor - Atiker Konyaspor maç sonucu ve özeti