Buraya kadarmış!

Buraya kadarmış!

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti. 2-1'in rövanşında Club Brugge'i konuk eden Beşiktaş rakibine İstanbul'da da 3-1 mağlup olunca Avrupa kupalarına veda etmiş oldu.

Maça müthiş bir atmosferde başlayan Beşiktaş ilk dakikalardan itibaren baskısını rakibine hissetirmeye başlarken 7. dakikada çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı.

Demba Ba'ya son adam olarak yapılan faul sonrasında oyunu devam ettiren Sergey Karasev'e taraftarlar büyük tepki gösterdi. İlk yarı boyunca Beşiktaş istediği pozisyonları yakalayamazken devreye de 0-0'likk eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Beşiktaş olurken 48. dakikada Motta mükemmel bir gol atarak Olimpiyat'ı adeta sevince boğdu. Yaklaşık 30 metreden çok sert bir vuruş gerçekleştiren Brezilyalı futbolcu takımını da 1-0 öne geçirdi.

Maç tam Beşiktaş'ın istediği duruma gelmesine karşın dakikalar 61'i gösterdiğinde Tom de Sutter'in golüyle maç bir anda 1-1'e geldi.

Bu golden sonra Beşiktaş oyunu iyice karşı alana yıkarken geri de boşluklar vermeye başladı.

Tam böyle bir pozisyonda 80. dakikada sahne alan Boli Bolingoli-Mbombo Beşiktaş'ı şok eden ve umutlarını da tamamen bitiren golü ağlarla buluşturdu ve müsabaka 2-1'e geldi. Beşiktaş kalan dakikalarda moral bozukluğunun da etkisiyle oyundan iyice düşerken 90. dakikada Boli Bolingoli-Mbombo'nun ikinci golüyle karşılaşma 3-1'e geldi ve bu şekilde de sonuçlandı. Beşiktaş'tan Olcay Şahan 90. dakikada kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Temsilcimiz Beşiktaş bu sonucun ardından Avrupa'ya veda etmiş dolu.

Beşiktaş: 1 - Club Brugge: 3


Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Sergey Karasev, Anton Averyanov, Tikhon Kalugin (Rusya)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Opare (Dk. 71 Kerim Frei), Franco, Necip Uysal, Motta, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (Dk. 74 Cenk Tosun), Demba Ba

Club Brugge: Ryan, Meunier, Mechele, Duarte, De Bock, Simons, Vormer, Izquierdo (Dk. 64 Mbombo), De Fauw (Dk. 60 Gedoz), De Sutter (Dk. 81 Oulare), Refaelov

Goller: Dk. 48 Motta (Beşiktaş), Dk. 61 De Sutter, Dk. 80 ve 90 Mbombo (Club Brugge)
Kırmızı Kart
: Dk. 90+2 Olcay (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 32 Izquierdo, Dk. 63 Meunier (Club Brugge), Dk. 35 Opare, Dk. 83 Veli (Beşiktaş)