İşte Beşiktaş - Bursaspor maçının özeti

Video yükleniyor...

Beşiktaş, Bursaspor'u 2-1 yenerek 2 maç aradan sonra Süper Lig'de kazandı ve lider Başakşehir ile puanını eşitledi. Siyah beyazlılara galibiyeti getiren goller Cenk Tosun'dan geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Bursaspor'u konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynanan mücadeleye göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Güneş, takımının Ukrayna temsilcisine 6-0 yenildiği maçta ilk kırmızı kartı gören Andreas Beck'e Bursaspor maçında yedekler arasında yer verdi. Alman oyuncunun yerine Fenerbahçe ile oynanan derbi mücadelesinde olduğu gibi Gökhan Gönül, savunmanın sağında şans buldu.

Bursaspor'da sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılan Tomas Sivok, eski takımına karşı forma giyemedi. Bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Ertuğrul Ersoy, şans yakaladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş, istediği oyunu ortaya koyamadı. Topun arkasında duran Bursaspor ise Batalla öncerliğinde hızlı çıkışlarla etkili olmaya çalıştı. En önemli fırsatını Deniz'le yakalayan yeşil beyazlılar, bu fırsatı kullanamadı. Beşiktaş ise Aboubakar ile Harun'u geçtia ama Aziz çizgide gole izin vermedi. İkinci yarı ise siyah beyazlılar adına hızlı başladı. 53. dakikada Gökhan Gönül'ün yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda Cenk Tosun takımını öne geçirdi. 5 penaltı üstüste penaltı kurtaran Harun'un serisi de sona ermiş oldu. 65. dakikada bu kez Oğuzhan yerde kaldı, Cenk Tosun, 2. penaltıyı da gole çevirdi ve bu sezonki 9. golüne imza atarak farkı ikiye çıkardı. Son dakikada karambolden Emre farkı bire indirdi. 

Kalan bölümde skoru koruyan Beşiktaş, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı ve 2 maç aradan sonra galip gelmeyi başardı. Siyah beyazlılar böylece 32 puana yükselip Başakşehir ile puanını eşitledi. Bursaspor ise 24 puanda kaldı. 


BEŞİKTAŞ - BURSASPOR: 2-1
STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Bülent Yıldırım

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Necip Uysal, Aboubakar, Oğuzhan Özyakup (Dk. 90+1 Gökhan İnler), Olcay Şahan (Dk. 46 Tolgay Arslan), Cenk Tosun (Dk. 88 Ömer Şişmanoğlu)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Aziz Eraltay, Jorquera, Merter Yüce (Dk. 85 Sinan Bakış), Del Valle (Dk. 56 Necid), Batalla, Josua (Dk. 56 Emre Taşdemir), Deniz Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GOLLER: Dk. 53 ve 65 Cenk Tosun (Penaltılardan) (Beşiktaş), Dk. 90+1 Emre Taşdemir (Bursaspor)

KIRMIZI KART: Dk. 90+3 Sercan Yıldırım (Yedek kulübesinde) (Bursaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 35 Necip Uysal, Dk. 45 Marcelo, 90+4 Adriano (Beşiktaş), Dk. 38 Merter Yüce, Dk. 45 Harun Tekin, Dk. 69 Ertuğrul Ersoy (Bursaspor)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Beşiktaş - Bursaspor maç özeti ve sonucu

Trabzonspor - Adanaspor maç özeti ve sonucu


Galatasaray - Gaziantepspor maçı canlı izle


Gençlerbirliği - Medipol Başakşehir maç özeti ve sonucu 


Antalyaspor - Fenerbahçe maçı canlı izle