Benzema eleştirilere alıştı

Benzema eleştirilere alıştı
Fransa Milli Futbol Takımı oyuncusu Karim Benzema, milli takımda kendisine yönelik eleştirilere alıştığını söyledi.

Fransız Le Parisien gazetesinde performansının yetersiz olduğu yönündeki eleştirileri yanıtlayan Benzema, bu şekilde yaşamaya alıştığını belirterek, "Teknik direktör bana güveniyor ama kadroda yer almadığım takdirde de problem yaratmam. Ben ekip için oynuyorum. Olivier Giroud'nun ya da başka bir oyuncunun yedeği değilim. Fransa Milli Takımı'nın oyuncusuyum" ifadelerini kullandı.

Futbolda oyuncuları suçlamanın en kolay yol olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, eleştirilere en iyi cevabı sahada vereceğini de belirtti.

Formsuz ve zor bir dönemden geçtiğini de kabul eden Benzema, "Her gün benden bahsedildiğini görüyorum. Ancak yalnızca objektif yorumları dikkate alıyorum. 0-0 berabere kaldığımız Gürcistan maçında olduğu gibi performansımın iyi olmadığı karşılaşmalarda herhangi bir mazeret göstermiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna karşısında oynayacakları 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off mücadelesine değinen Fransız golcü, "İki maç da zor geçecek ama tur atlayan taraf biz olacağız. Brezilya gibi bir futbol ülkesinde düzenlenecek olması da Dünya Kupası biletini alabilmek için ayrı bir motivasyon" şeklinde konuştu.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grubunda Finlandiya ile 15 Ekim'de oynanan ve 3-0 kazanılan maçın 87. dakikasında gol sevinci yaşayan Benzema, Fransa Milli Takımı formasıyla bin 222 dakika sonra gol atma başarısı göstermişti.

Fransa ile Ukrayna arasındaki 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off ilk maçı yarın Kiev'de oynanacak.