"Benim için en iyi transfer..."

Video yükleniyor...

Mersin İdmanyurdu, yeni sezon hazırlıklarını Bolu'nun Gerede ilçesinde sürdürüyor.

Kaldıkları otelin futbol sahasında, teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular, kondisyon ve teknik ağırlıklı çalıştı.

Mesut Bakkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın geçen sezon çok iyi futbol oynadığını, iyi bir başarı elde ettiğini ve kaliteli bir kadroya sahip olduğunu, bu takımla iyi işler yapacağına inandığı için başına geçtiğini söyledi.

Sezon hazırlıklarının iyi gittiğini belirten Bakkal, "Çok coşkulu bir taraftarı olan takım. Ben de coşkulu bir adamım. Hırslı bir insanım. En azından taraftarı olan bir takımla çalışacağım için heyecanlıyım. Sahamız çok güzel" dedi.

Bakkal, çok çalışmanın gerektiğini anlatarak, "Yavaş yavaş toparlanıyoruz. Yabancılardan bazıları daha yeni yeni aramıza katılmaya başladı. Bu ayın 7'sinden itibaren tam takım olarak çalışmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

"Kampa sorunsuz başladık"
Kampta yapılan çalışmaları lige yansıtacaklarını anlatan Mesut Bakkal, "Çünkü bu çalışmalar onun için var. Şu anda kampa sorunsuz başladık. Eksik olmadan başladık. Mersin İdmanyurdu'nun hem hedefleri hem de geçen sezonki başarısı doğrultusunda daha iyisini yapmak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Transfer yasaklarının olduğunu hatırlatan Bakkal, "Bilindiği gibi transferimiz yasak. Ocak ayına kadar transfer yapmayacağız. Ama benim için en iyi transfer geçen sezonki kadroyu korumaktır. Huzurlu başlarsınız herkes ne yaptığını, oynayacağı oyunu bilir. Transferde para harcamadığınız için içerideki ödemeler zamanında yapılır. Çok tecrübeli, profesyonel oyuncularımız var. Onlar da gerekeni yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk futbolcularının kendisine yer bulması gerekecek"

Teknik direktör Bakkal, transferlerin bilinçli ve seyredilerek yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eğer bilinçli bir şekilde, uzun süreli seyredilip yapılıyorsa transferler iyi. Özellikle yabancı transferi kotasının değiştirilmesinden sonra kulüplerin hata yapmamaları gerekiyor. 14 tane yabancıyla oynayacaksınız. Yabancı sınırı yok. Bu işlerde iyi yatırımlar yaparsak, ileride güzel geri dönüşü olur. Ama bu Türk futbolunda sıkıntı yaşanmasına neden olur. Bu bir yarış. Bu profesyonellik. Burada da Türk futbolcularının kendisine yer bulması gerekecek. İnşallah eldeki kalanlarla kazanan Türk futbolu olur. Ama ben hep şunu söylüyorum; futbol evrensel. Futbol insanların çok özenle takip ettiği bir spor dalı. Bunun için de bizim için iyi futbolcu gelmesi lazım. İyi futbolcu gelsin diyelim."