Benfica rekor kırdı

Benfica rekor kırdı

Portekiz Birinci Futbol Ligi'nin güçlü takımlarından Benfica'nın, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiği açıklandı. Portekiz futbolunun güçlü takımlarından Benfica, kulüpte barındırdığı üye sayısı bakımında Manchester United'ı geçerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 1904 yılında kurulan Benfica'nın bu yıl başında toplam 160 bin resmi üyeye ulaşarak, 152 bin resmi üyeyle önceki rekoru elinde bulunduran Manchester United'ı geçtiği ifade edildi.

Kulübe üye olan kişilerin maddi getirisi bakımından da rekorlar kitabına girmede önemli etkisi olduğu vurgulanırken, Temmuz ayında Benfica tarafından satışa sunulan taraftar kartlarının 3 bin 800 adet satıldığı da belirtildi. Yetişkinler için 55, 18 yaşından küçükler için ise 25 Euro'dan satılan taraftar kartlarının Benfica'yı 'dünyanın en büyük kulübü' yaptığı ifade edildi. Geçtiğimiz sezon Benfica, üye gelirlerinden 13 milyon Euro elde ederken, bu oranın kulübün toplam gelirlerinin yüzde 14'ünü karşıladığı da açıklandı.

Benfica, 16 takımlı Portekiz Birinci Ligi'nde, lider Porto'nun altı puan gerisinde 16 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Benfica F Grubu'nda Manchester United ve Celtic'in 4 puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor.