Juventus kalecisi Buffon ve Milan kalecisi Donnarumma karşı karşıya

Video yükleniyor...

İtalya’nın en ünlü kalecisi ile en genç kalecisi cumartesi gecesi Milan-Juventus maçında karşı karşıya geldiler. 
 
Gianluigi Buffon, 1990 Dünya kupasını izleyip kaleci olmaya karar verdiğinde orta saha oyuncusuydu. 6 ay sonra Parma’ya kaleci olarak transfer edildi. İlk maçında, Serie A şampiyonu Milan karşısında kalesini rakibinin dev gol ayaklarına kapattığında sadece 17 yaşındaydı. Donnarumma gibi gencecik bir kaleciydi. 2001’de Parma’dan Juventus’a 51 milyon Euro bonservis ile transfer oldu ki bu bugün bile futbol tarihinde bir kaleci için ödenmiş en yüksek bonservis bedeli rekoru…
 
IFFHS tarafından 21. Yüzyılın en iyi kalecisi seçilen Buffon, 2006’da İtalya ile Dünya Kupası’nı kaldırırken, Lev Yashin adına verilen “Dünya Kupası en değerli kaleci” ödülüne layık görüldü.  İtalya Şampiyonluğu, 4 İtalya Kupası ve 1 UEFA Kupası ile Juventus kariyerini taçlandırdı. 
 
Donnarumma ise Milan kalesine 16 yaşında geçerken aslında herkesin kafasında soru işareti, yüreğinde korku vardı. Bu gencecik delikanlı, koskoca Milan kalesinin yükünü nasıl kaldıracaktı.
 
Milan altyapı direktörünün “milyonda bir bulunur bir yetenek” dediği Genç Milan kalecisi Donnarumma, 16 yaşında sahaya çıktı, çizgiye geçti ve bizlere “korkacak bir şey yok, ben hallederim” dedi adeta. Ancak öncesinde pek de o kadar rahat değilmiş. O ilk maçından önce neler yaşadığını şöyle anlatıyor:
 
“İnanılmaz bir duyguydu. Öncelikle ilk 11’de olduğumu anlamadım. Genelde duygularını içinde yaşayan biriyim ama bu defa başaramadım. Antrenman biter bitmez ailemi aradım, gelin ve beni seyredin, dedim”
 
Donnarumma’nın idolü Buffon. Milan teknik direktörü Mihaliovic bile Donnarumma’ya “Buffon’u izleyerek pek çok şeyi öğrenebilirsin” demiş.  Genç kalecinin hayali, Buffon gibi bir kariyere sahip olabilmek, onun ayak izlerini takip etmek.
 
Milan-Juventus maçının ardında Donnarumma ile Buffon’un forma değiştirme anı elbette tüm bu hikaye ile birleşince harika bir kare olarak hafızalara kazındı. 
 
Bu an, tarihe tanıklık etmekti; bugünün efsanesinden geleceğin efsanesine.