"Bayern rüyayı başlattı"

"Bayern rüyayı başlattı"
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Bayern Münih'in Shakhtar Donetsk'i 7-0 yenerek çeyrek finale kalması, Alman basınında geniş yer aldı.

Spor dergisi Kicker, "Bayern artık favori" başlığını kullanarak, Bavyera temsilcisinin UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanma rüyasını gerçekleştirmek için başlangıcı yaptığını belirtti.

"Bild" gazetesi ise Bayern Münih'in maçtan farklı galip ayrılmasına rağmen Arjen Robben ve Franck Ribery gibi yıldız oyuncularının karşılaşma sırasında sakatlandığını, Bavyera temsilcisinin Bundesliga'da rakipsiz olmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde de iddialı konuma geldiğini yazdı.

"Avrupa'da da havalandı" başlığını kullanan "Tagesspiegel" gazetesi, Bayern Münih'in uluslararası arenada da üstün performans göstererek Shakhtar Donetsk karşısında maçın tek hakimi olduğu ve çeyrek finale yükseldiğini yazdı.

"Frankfuter Allgemeine Zeitung" ise "Kızılların galası" başlığını kullanırken, 3. dakikada kırmızı kart görerek Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı oyundan ihraç edilen futbolcusu Shakhtar Donetskli Oleksandr Kucher'in, Bayern Münih'in işini kolaylaştırdığını yazdı.

Haberde, Bayern Münih'in, Ukrayna temsilcisinin 10 kişi kalmasının ardından oyunu istediği tempoda yönettiği, Thomas Müller'in penaltıyı gole çevirmesinin ardından oyunun tek hakimi olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.