Batuhan Eskişehirspor'da

Batuhan Eskişehirspor'da

Beşiktaş, Mustafa Denizli’nin önümüzdeki sezon kadrosunda düşünmediği Batuhan ile yollarını ayırdı. Genç futbolcu bonservisi ile birlikte Eskişehirspor’a verildi.

Beşiktaş Kulübü, özel hayatıyla gündeme gelen ve (A) takımda kendine yer bulamayan Batuhan Karadeniz'in bonservisini 2 milyon Avro karşılığında Eskişehirspor'a verdi.

Siyah-beyazlı kulübün futbol komitesi üyeleriyle Eskişehirsporlu yöneticilerin yaptığı görüşmeler neticesinde, genç oyuncu, 2 milyon 100 Avro karşılığında kırmızı-siyahlı takımın oldu.

Eskişehirspor formasıyla geçen sezon başarılı performans sergileyen Batuhan, yeni sezondan itibaren tekrar eski takımı için mücadele edecek.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği özel durum açıklamasında ise ''Şirketimizin profesyonel futbolcularından Batuhan Karadeniz'in, Eskişehirspor Kulübü'ne transferi konusunda, kulüp ve oyuncunun kendisi ile görüşmelere başlanmıştır'' ifadelerine yer verildi.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Beşiktaş Kulübü, bonservisiyle birlikte Eskişehirspor'a verdiği Batuhan Karadeniz'in transfer ayrıntılarını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği yazıyla Batuhan Karadeniz'in Eskişehirspor'a transferini resmen duyururken, gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

''Şirketimizin profesyonel futbolcularından Batuhan Karadeniz'in Eskişehirspor Kulübü'ne 2 milyon 100 bin Avro sözleşme fesih bedeli karşılığında transferi konusunda sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme şartlarına istinaden 7 yıl içerisinde, futbolcunun Eskişehirspor tarafından başka bir kulübe transferi ya da kiralaması durumunda Eskişehirspor Kulübü kendisine ödenecek olan sözleşme fesih bedelinin yüzde 25'ini şirketimize ödemekle yükümlüdür.''

Bu arada, siyah-beyazlı kulüp, Batuhan'ın Fenerbahçe veya Galatasaray'a gitmesi halinde de önlemini aldı. Buna göre Batuhan Karadeniz'in Fenerbahçe veya Galatasaray'a gitmesi halinde bu transferin gerçekleşmesi için Beşiktaş Kulübü'ne fesih bedelinin yüzde 25'nin yanı sıra 5 milyon Avro ödenmesi gerekecek.