"Baskı Beşiktaş'ın üzerinde..."

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında yarın konuk edeceği Club Brugge'ün teknik direktörü Michel Preudhomme, üzerlerinde bir baskı olmadığını söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Preudhomme, 2-1 kazandıkları ilk maçtan az da olsa bir avantajları bulunduğunu kaydetti.

Beşiktaş'ın da tur atlamayı çok istediğini belirten Preudhomme, şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın avantajı ise bu maçta çok daha fazla ihtirasa sahip olması, çok daha fazla istemesi. Zaten buraya gelene kadar Liverpool'u elediler, Tottenham'ı mağlup ettiler. Bu da onları çok daha fazla heveslendiriyor ama baskı da Beşiktaş'ın üzerinde olacak. Bizim üzerimizde herhangi bir baskı yok. Zaten kendimizi başarılı olarak görüyoruz. Yarınki maçta biz üzerimizde bir baskı hissetmeyeceğiz. Bu da bir avantaj olabilir."

Takım olarak maçların ilk yarılarında belli bir yaklaşımla oyuna başladıklarını anlatan Preudhomme, "Biz ofansif olarak zaten sürekli bazı şeyler deneyen bir takımız. Ama sahada ne yapacağınız sadece size değil, rakibe de bağlı. Biz genellikle ilk yarı belli bir yaklaşımla oyuna başlıyoruz. İkinci yarı oyunun gidişatına göre farklı stratejiler denemeye çalışıyoruz. Benim de teknik direktör olarak maça vereceğim reaksiyon anlık oluyor. Oyunun gidişatına göre çeşitli taktikler deneyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Preudhomme, bir basın mensubunun "Sezon başında UEFA Avrupa Ligi'nde kendilerine hedef olarak neyi belirlemiştiniz?" sorusuna , "Kulüp için öncelikle grupları oynamak önemliydi. Geçen sene bu fırsatı kaçırmıştık. Bu sene gruplarda çok da iyi oynadık ve bu etabı lider tamamladık. Daha sonra da üstüne üstlük bir tur daha geçtik. Geldiğimiz noktada da artık tur tur düşünmeyi amaçlıyoruz. Oynadıkça, ilerledikçe, bundan keyif alıp, gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi isteriz" cevabını verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde şimdiden önemli bir başarı elde ettiklerini dile getiren Belçikalı teknik adam, "Bazıları farklı düşünse de takım grup aşamasında da önemli işler yaptı. Grupta Torino gibi önemli bir İtalyan takımı vardı. Geldiğimiz noktada, Beşiktaş da çok önemli bir takım. Onları da geçebilirsek, büyük bir başarı olacak. İlk maçtan önce Beşiktaş'ın ne denli büyük ve önemli bir rakip olduğunu söylemiştim" diye konuştu.

Preudhomme, "Tribünlerin hakem üzerinde bir etkisi olacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Hakemin işine karışılmaz" cevabını verirken, sakatlığı bulunan Felipe Gedoz'un son durumuyla ilgili, "İlk maçta fiziksel olarak tam hazır değildi. Zaten kendisini ikinci devre oyuna almıştım. Son lig maçında oynamadı. Dinlendirdik. Bu akşam yapacağımız antrenmanda son durumunu kontrol edeceğiz ve yarın oynayıp oynamayacağı belli olacak" değerlendirmesinde bulundu

Simons: "Atmosfer göz kamaştırıcıydı"


Club Brugge'ün takım kaptanı Timmy Simons ise Beşiktaş karşısında yarınki maçta nasıl bir oyun tarzı sergileyeceklerini karşılaşmanın gidişatının belirleyeceğini söyledi.

Takım olarak genelde ofansif oynadıklarının altını çizen Simons, "Yarın ne olacağı maçın gidişatına bağlı. Sadece 0-0'a oyunu bağlamaya çalışmak da 2-1'lik bir skorda tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

PSV Eindhoven formasıyla 2006 yılında Galatasaray'a karşı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığının hatırlatılması üzerine ise Simons, "Atmosfer göz kamaştırıcıydı. Taraftarlar takımlarını gerçekten çok iyi destekliyor. Bu da benim aslında hoşuma gidiyor. Zira, kalabalık bir tribün her zaman boş bir tribünden daha güzeldir" şeklinde konuştu.