Başkandan kriz açıklaması: "3-5 maç alsalardı..."

Başkandan kriz açıklaması: "3-5 maç alsalardı..."
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, futbolcuların alacakları ödenmediği için antrenmana çıkmamasıyla, sorunların çözülmeyeceğini ifade etti.

Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta futbolculara ödeme yapma konusunda söz verdiklerini ancak beklemedikleri gelişmeler yaşandığını, şu an itibarıyla futbolcuların 3 maaş alacağı bulduğunu bildirdi.

Sezona kötü başladıklarını, ekonomik sorunların da beraberinde geldiğini aktaran Kahramanlı, sorunun çözümü için kent protokolünün de çaba sarf ettiğini söyledi.

Ödemelerin mutlaka yapılacağını vurgulayan Kahramanlı, şunları söyledi:

"Her halükarda bu para bulunacak. Burada futbolcularımıza da çok iş düşüyor. Bir iki gün gecikmiş. Sadece bizde değil bizim kulüp gibi ödeyemeyenler de var. Bugün burada her şey bitmiş değil. Hep birlikte bu sıkıntıyı çözmek istiyoruz. Futbolcuların bir antrenmana çıkmaması bu sorunu çözmez. Bir antrenmana çıkmazsın iki antrenmana çıkmazsın bir şey değişmez. Futbolcular bugün antrenmana çıkıp Fenerbahçe maçına güçlü bir şekilde hazırlansalar, bu şehir de 'Bak çocuklar işini yapıyor biz de çıkalım bu futbolcular için ne gerekiyorsa yapalım' derdi. Antrenmana çıkmamakla bunlar çözülmez. Bu sadece zarardır. Futbolcunun böyle antrenmana çıkmaması, tehdit, şantaj olarak bunlar doğru değil. Çıkacaklar onlar aslanlar gibi antrenmanını yapacaklar, biz zaten çalışıyoruz. Bu kulübün parasını ödemek için gece gündüz çalışıyoruz. Ne yapabiliriz diye biz düşünürken antrenmana çıkmamak çözüm değil."

Kahramanlı, teknik direktör Bülent Korkmaz'ın da gün içinde konuyla ilgili bir açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine, teknik direktörün futbolcularını savunmasının normal olduğunu söyledi.

Sorunun birlik ve beraberlik içinde çözülmesi gerektiğinin altını çizen Kahramanlı, şöyle devam etti: 

"Birileri 'Ben antrenmana çıkmıyorum para gelsin...' Bu zihniyetin ortadan kalması lazım. Çıkacaklar oynayacaklar. Burada sadece yönetim mi hatalı? Futbolcunun burada hatası yok mu? 3-5 maç alsalardı bunlar olmayacaktı. Biz geçen sene galibiyet geldikçe ödedik. Sanki hiç kulüp para ödememiş gibi hava yaratılması doğru değil. Geçen seneden şu anki oyuncuların hiçbir alacağı yok ama şimdi 3 ay gecikti diye 'Antrenmana çıkmıyorum, yönetim para ödesin.' Yönetim nereden ödesin, kulübün bir geliri yoksa nereden ödesin. Bu saatten sonra hiçbir yönetici cebinden 4-5 milyon lira ödemez. Bu kulübün parasını ödemek için herkes fedakarlık yapıyor. Tekrar bankalarla çalışıyoruz. Ben bu kadar fedakarlığı yaparken benim oyuncum antrenmana çıkmıyor. Çözüm sahaya çıkıp oynamak, ses getirmektir."