'Batdal' Gazi!..

'Batdal' Gazi!..

undefined

Fenerbahçe, Başakşehir ise 2-2 berabere kaldı ve Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray oldu.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında İstanbul Başakşehir ile yaptığı maçta, sarı kart cezalısı Gökhan Gönül forma giyemedi. Sarı lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal, Gökhan'ın yokluğunda savunmanın sağında Mehmet Topuz'a şans verdi. Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Bursaspor ile yapılan maçın kadrosunda bulunmayan kaleci Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Caner Erkin ve Egemen Korkmaz, İstanbul Başakşehir mücadelesinde 11'deki yerlerini aldılar.

Ev sahibi ekipte ise Ferhat Öztorun cezalıydı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı ve ilk yarıda bir kez başakşehir Visca ile, bir kere de Fenerbahçe Kuyt ile gole çok yaklaştı ama ikisinden de sonuç çıkmayınca devre arasına 0-0 beraberlikle girildi. İkinci yarıda Emre'nin yerine Meireles ile oyuna başlayan Fenerbahçe hiç beklemediği bir anda golü kalesinde gördü. 53. dakikada Uğur'un ortasında Mehmet Betdal güzel bir kafa vuruşuyla ev sahibi ekibi öne geçirdi. Fenerbahçe beraberlik için bastırdığı anlarda 2. golü de kalesinde gördü. 63. dakikada Visca'nın şutunda Volkan'dan seken topu Mehmte Batdal tamamladı ve farkı ikiye çıkardı.

Fenerbahçe, 81. dakikada farkı bire indiren gole imza attı. Meireles'in pasında Diego dar açıdan güzel vurdu ve sarı lacivertlileri umutlandıran gole imza attı. Fenerbahçe 88. dakikada 2. golü de buldu. Caner'in ortasında Webo yine klasiklerinden birine imza atarak maça denge getirdi. Bu arada Mehmet Topuz kırmızı kartla oyundışına kaldı.

90+3'te maçta ortalık karşıtı. Alves gole giden topu elle kestiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. İtiraz eden Caner de oyundan atıldı. penaltıyı kullanan Mehmet Batdal topu auta attı. 90+6'da ise Webo kırmızı kart görenler kervanına katıldı. Fenerbahçe maçı 7 kişi tamamladı.

Mücadlee 2-2 sona erince Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray oldu.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE
: 2-2

STAT: Fatih Terim
HAKEM: Ali Palabıyık


İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Visca, Badji, Mahmut Tekdemir, Doka (Dk. 74 Enver Cenk Şahin), Mossoro (Dk. 85 Sedat Ağçay), Mehmet Batdal
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 46 Meireles), Kuyt (Dk. 61 Webo), Diego, Alper Potuk, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 83 Mehmet Topuz, Dk. 90+2 Alves ve Caner Erkin, Dk. 90+6 Webo (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Dk. 35 Emre Belözoğlu, Dk. 68 Egemen Kormaz, Dk. 69 Alves, Dk. 73 Caner Erkin, Dk. 89 Meireles, 90+7 Volkan Demirel (Fenerbahçe), Dk. 41 Mahmut Tekdemir, Dk. 84 Mossoro (İstanbul Başakşehir): Dk. 35 Emre Belözoğlu, Dk. 68 Egemen Kormaz, Dk. 69 Alves, Dk. 73 Caner Erkin, Dk. 89 Meireles, 90+7 Volkan Demirel (Fenerbahçe), Dk. 41 Mahmut Tekdemir, Dk. 84 Mossoro (İstanbul Başakşehir)