El Clasico'yu kazandı, zirvede yalnız kaldı!..

El Clasico'yu kazandı, zirvede yalnız kaldı!..
El Clasico'da gülen Barcelona oldu. Sahasında karşılaştığı Real Madrid'i 2-1 yenen katalan ekibi, puan farkını 4'e çıkardı ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Camp Nou'da oynanan sezonun en kritik maçlarından birine Barcelona, 1 puan önde ve son haftalardaki yükselen formuyla favori olarak başladı. İlk dakikalarda konuk Real Madrid, oyunu dengede tutarak rakibinin hızlı forvetlerine imkan vermedi. İlk tehlikeli pozisyonu da Real buldu. 15. dakikada Benzema'nın indirdiği topta Ronaldo'nun yakın mesafeden yaptığı vuruş üst direkten döndü. 19. dakikada ise ev sahibinin golü geldi. Messi'nin ortasında sürpriz bir isim; Mathieu kafayla Barça'yı öne geçiren gole imzasını attı. Golden sonra çabuk toparlanan Real Madrid karşılığı çok geçmeden verdi. 31. dakikada Benzema'nın efis topuk pasında Ronaldo El Clasico gollerine bir yenisini daha ekledi ve skora dengeyi getirdi.

Real golden sonra oyundaki etkisini artırdı ama Bale ile önemli fırsatları kullanamadı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya da konuk takım iyi başlasa da barça yıldız isimlerinden birinin yeteneğiyle golü buldu. 56. dakikada Real ceza sahasına atılan uzun topu nefis bir hareketle önüne indiren Suarez skoru 2-1'e getiren isim oldu. Golden sonra Real yarı alanında büyük boşluklar bulan Barça, bir çok net fırsatı harcadı ama zorlu maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Bu sonucun ardından 68 puana yükselen Barça, real ile puan farkını 4'e yükseltti. Ancelotti'nin takımı ise 2015'teki serbest düşüşüne devam etti.