Barça ve Malaga'dan Euroleague'e tepki

Barça ve Malaga'dan Euroleague'e tepki
Basketbolda Turkish Airliens Euroleague organizasyonunda gelecek sezondan itibaren geçerli olacak yeni formata İspanyol kulüpleri tepki gösterdi.

Takım sayısı 24'ten 16'ya indirilerek lig statüsüne geçilen, A lisansına sahip 11 ekibe turnuvaya doğrudan katılma hakkı verilen yeni format hakkında İspanyol kulüplerinden bazıları dışarıda kalacak olmaktan, bazıları da fazla maç oynamaktan yakındı.

A lisanslı takımlar arasında yer almayan Unicaja Malaga'nın başantrenörü Joan Plaza, "İki tarafında ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum. Takımı bu tartışmanın dışında tutmayı tercih ediyorum. Şoktayım. Şu an için bu olayı küçümseyip, düşünmemeye çalışıyorum" açıklamasında bulundu. 

Gelecek sezon Avrupa Ligi'ne direkt katılacak İspanyol takımlarından Barcelona Lassa, Real Madrid ve Laboral Kutxa ise oynanacak fazla maç sayısını tepkiyle karşıladı. Avrupa'da Almanya ve Fransa gibi 18 takımlı ligde mücadele ettiklerini hatırlatan 3 takımın temsilcileri, gelecek sezon İspanyol 1. Ligi'nde (ACB) oynayacak takım sayısının da 16'ya düşürülmesini istedi.

Barcelona Lassa takımının başantrenörü Xavi Pascual, "Şu anda 24 hafta olan Avrupa Ligi'ndeki maçlar yeni sistemle 30 haftaya çıkacak. 6 maç daha fazla. Düz bir hesaplama yaparsak haftada 3 maç oynayacağız" şeklinde konuştu.

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Yılda yaklaşık 100 maç oynamak, sporcudan çok fazla şey beklemek anlamına geliyor. Bu konularda biraz sessiz kalıyoruz ama basketbol için en iyisini düşünmek gerekir" dedi.