Banvit zor da olsa kazandı

Banvit zor da olsa kazandı
Eurocup yarı final ilk maçında Rusya temsilcisi Khimki'yi konuk eden Banvit, karşılaşmadan 83-82 skorla galip ayrıldı.

Kupanın çeyrek finalinde, deplasmanda 2 farklı yenildiği Fransız ekibi Paris Levallois'i sahasında 75-71 mağlup ederek yarı finale yükselen Bandırma ekibi, Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda ağırladığı rakibini 83-82 yenerek 8 Nisan Çarşamba günü oynanacak rövanş maçı için avantaj yakaladı.

Karşılaşmanın başında her iki takımda skor üretmekte zorlandı. Özellikle maçın ilk dakikalarında skor üretmekte zorlanan temsilcimiz, periyodun bitimine doğru bulduğu sayılarla çeyreği 22-19 önde kapattı.

İkinci periyotta Paul Devis ile sayılar bulan Khimki'ye Earl Rowland - Chuck Davis ikilisiyle karşılık veren Banvit, devreye dört sayı farkla 40-36 önde girdi.

Heyecanın bir saniye bile eksik olmadığı maçın ikinci yarısı başa baş bir mücadele ile başladı. Tyrese Rice'in üst üstte sayıları Khimki'nin maça tutunmasını sağlarken, seyircisinin desteğini arkadasına alarak Banvit'te ise bu periyotta sahneye çıkan oyuncu Can Maxim Mutaf olunca temsilcimiz final periyoduna 60-59 önde girdi.

Son saniyesine kadar heyecan fırtınasının dinmediği maçtı temsilcimiz 83-82 kazanarak rövanş maçı için bir sayılık avantaj yakaladı.

SALON: Kara Ali Acar

HAKEMLER: Paolo Taurino (İtalya), Vecenta Bulto (İspanya), Carlos Cortes (İspanya)

BANVİT: Rowland 21, Candan, Şafak 3, Davis Chuck 15, Mejia 11, Veremeenko 6, Simmons 3, Dragicevic 8, Can Maxim 16

KHIMKI: Rice 22, Augustine 11, Koponen 16, Vyaltsev 6, Ilnitsky, Monia 6, Davis Paul 14, Sheleketo 7

1. PERİYOT
: 22-19

DEVRE
: 40-36

3. PERİYOT
: 60-59