Banvit de CSKA'yı devirdi

Banvit de CSKA'yı devirdi
TÜBAD-Banvit Uluslararası Basketbol Turnuvası'nın son maçında Banvit, CSKA Moskova'yı 65-61 yendi.

Karşılaşmanın ilk periyoduna her iki takım da sert savunmayla başladı. Gasper Vidmar'ın etkili oyunuyla pota altını daha iyi kullanan Banvit, ilk çeyreği 18-11 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci çeyreği iki takımın karşılıklı basketleri ile başladı. Banvit adına Johnson, CSKA adına da Fridzon sayılar buldu. Devreye 3 dakika kala Banvit, Johnson'un 3 sayılık basketiyle farkı çift haneye (32-22) çıkardı. Maçın ilk yarısı da 37-28 Banvit üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan CSKA Moskova, savunmasını sertleştirerek rakibinin kolay sayı bulmasına imkan vermedi. Periyodun sonuna doğru üstünlüğü tamamen eline geçiren Rusya temsilcisi, Banvit'in tüm çabalarına rağmen son çeyreğe 45-45 eşitlikle girmeyi başardı.

Karşılaşmanın son çeyreği oldukça çekişmeli geçti. Her iki takımın da sayı bulmakta zorlandığı çeyreğin son dakikasına 61-61 eşitlikle girildi. Maçın son bölümünde Slaughter ve Moerman ile sayılar bulan Banvit, maçtan 65-61 galip ayrıldı.

Anadolu Efes birinci tamamladı
TÜBAD-Banvit Uluslararası Basketbol Turnuvası üçüncü gün maçlarının ardından tamamlanırken, Anadolu Efes birinci oldu.

Oynadığı 3 maçtan ikisini kazanan Anadolu Efes'in ardından, yine 2 galibiyet ve 1 yenilgi alan Banvit ikinci sırada yer aldı. Turnuvayı 1'er galibiyetle bitiren iki ekipten Galatasaray Odeabank üçüncü, CSKA Moskova ise dördüncü sırada kendisine yer buldu.

Banvit: 65 - CSKA Moskova: 61

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Emin Moğulkoç, Ozan Çakar, Ahmet Tatlıcı

Banvit: Fortson 2, Cem Ulusoy, Slaughter 13, Tolga Geçim, Johnson 12, Simmons 7, Stephens 4, Moerman 11, Nusret Yıldırım 10, Erkan Yılmaz 1, Alp Altunbey, Vidmar 5

CSKA Moskova: Jackson 9, Michail Kulagin, Dmitry Kulagin 9, Fridzon 16, Higgins 7, Hines 10, Kurbanov 2, Anton Astapkovich, Pavel Korobkov, Andrey Vorontsevich 8

1. Periyot: 18-11

Devre: 37-28

3. Periyot: 45-45

5 Faulle Çıkanlar: 38.55 Hines, 39.53 Vorontsevich (CSKA Moskova)