Banvit bildiğiniz gibi

Banvit bildiğiniz gibi
Beko Basketbol Ligi'nde Aykon TED Ankara Kolejliler, sahasında Banvit'e 99-79 yenildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Banvit, Davis ve Dusan Cantekin ile pota altını etkili kullanırken, Golubovic, Berkay Candan ve Tucker ile sayılar üreten Aykon TED Ankara Kolejliler, 4. dakikayı 10-8 önde geçti. Karşılıklı basketlerle geçilen bu bölümde yüksek şut yüzdesi yakalayan Banvit, ilk çeyreği 21-18 üstün bitirdi.

İkinci periyodun ilk dakikalarında iki takım da hücumda başarılı bir görüntü sergiledi. Başkent temsilcisi, Caner Erdeniz ve Tucker ile sonuca giderken, rakibine Rowland-Cevher Özer ikilisiyle karşılık veren Banvit, 13. dakikayı 31-28 üstün geçti. Plisnic'in sayılarıyla öne geçmeye çalışan rakibi karşısında Rowland ve Aminu ile skor üretmeye devam eden konuk takım, 17. dakikaya 6 sayı farkla önde girdi: 33-39. Davis'in pota altı, Cevher Özer'in de 3 sayı çizgisinin ardından ürettiği sayılarla farkı çift haneli sayılara taşıyan Banvit, devreyi 49-37 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe takımlar 3 sayılık basketler bularak başladı. Banvit, Cevher Özer ile skor üretirken, Aykon TED Ankara Kolejliler, rakibine Valters-Berkay Candan ikilisiyle karşılık verdi ve 23. dakikada farkı 9 sayıya indirdi: 43-52. Başkent temsilcisi, Golubovic'in boyalı alandaki etkili oyunuyla art arda sayılar bulurken, Davis ve Cevher Özer'i durdurmakta zorlanınca, Banvit, 27. dakikayı 66-50 önde geçti. Markovic'in dış atışlarda yakaladığı yüksek yüzdeyle farkın kapanmasına izin vermeyen Banvit, final periyoduna 75-60 üstün girdi.

Banvit, 4. periyodun ilk dakikalarında da hem savunmada hem de hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Davis, Cevher Özer ve Rowland'ın sayılarıyla 8-1'lik seri bulan Bandırma temsilcisi, 33. dakikada farkı 22 sayıya çıkardı: 61-83. Kalan sürede oyunu kontrol eden ve rahat bir oyun sergileyen Banvit, 37. dakikasına 89-70 önde girdiği karşılaşmadan 99-79 galip ayrıldı.