Balıkesir Es Es'e patladı

Balıkesir Es Es'e patladı
Spor Toto Süper Toto Süper Lig'in 25. hafta maçında kümede kalma mücadelesi veren Balıkesirspor, Eskişehirspor ile karşılaştı.

Balıkesirspor'un ligde kalma umutlarını ileriki haftalara taşıyabilmesi açısından oldukça önemli olan maçı ev sahibi ekip 4-1 kazandı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Eskişehir oldu. Mücadelenin 9. dakikasında sağ taraftan ceza sahası içine yapılan ortada Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşu az farkla auta gitti. Mücadelenin ortalarına doğru oyunda dengeyi kuran ev sahibi ekip 24. dakikada kaleci Boffin'in hatalı pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Sercan Yıldırım'ın şutu az farkla auta gitti. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Balıkesirspor aradığı golü 35. dakikada Isaac Promise ile buldu. Bu golden 4 dakikada sonra yine sol taraftan atağa kalkan Balıkesirspor, Ronald Vargas'ın şık golüyle 2-0 öne geçti. Maçta temponun arttığı bu dönemde Eskişehirspor 43. dakikada Tomislav Glumac'ın kendi kalesine attığı golle farkı 1'e indirdi ve bu aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu. (2-1)

Karşılaşmanın ikinci yarısı gollerle başladı. 56. dakikada Sercan Yıldırım çalımlarıyla rakiplerini geçmesinin ardından yaptığı ortaya harika bir kafa vuruşu yapan Isaac Promise kendisinin ikinci takımkının ise üçüncü golüne imza attı. Bu golün hemen ardından maçın 64. dakikasında Roland Vargas sağ çaprazdan harika bir vuruşla Balıkesirspor'u 4-1 öne geçirdi.

Ev sahibi Balıkesirspor bu galibiyetle 9 hafta sonra tekrar kazanırken puanını 18'e çıkarttı ve önümüzdeki haftalar için ümitlerini artırdı. Konuk ekip Eskişehirspor ise 27 puanla 13. sırada yer alıyor.

STAT: Balıkesir Atatürk

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, İlker Takpak

BALIKESİRSPOR: Emrullah Şalk, Berkan Emir, Eray Ataseven, Da Silva, Sercan Yıldırım (Dk. 73 İlhan Depe), Vargas (Dk. 83 Aykut Çeviker), Gökhan Ünal, Kulusic, Okan Alkan, Isaac (Dk. 90 Hasan Hatipoğlu), Gulumac

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Mustafa Yumlu, Diego, Ergün Teber, Toko (Dk. 60 Hürriyet Güçer), Causic, Kaan Kanak (Dk. 60 İbrahim Sissoko), Sezer Öztürk, Mori, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 75 Emre Güral)

GOLLER: Dk. 35 ve 57 Isaac, Dk. 39 ve 64 Vargas, (Balıkesirspor), Dk. 44 Mori (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR: Dk. 81 Eray Ataseven, Dk. 85 İsaac (Balıkesirspor)