Bu acı unutulmaz!..

Bu acı unutulmaz!..
Bugün Türk futbolu için yas günü... Bundan tam 26 yıl önce Malatyaspor deplasmanına gitmek üzere yola çıkan Samsunspor, Türk futbol tarihinin en büyük trajedilerinden birini yaşadı.

İsterseniz bu unutulmaması gereken olayı bir kez daha hatırlayalım:
 
Sabah Samsun'dan yola çıkan Samsunspor kafilesi, saat 09:30 civarında Havza'nın 1 km uzağında karşı istikametten gelen şekerpancarı yüklü kamyon ile çarpıştı.Otobüsün şeridine giren ve çarpışmaya yol açan kamyon, çarpışma sonrası otobüsün uçuruma yuvarlanmasına da neden oldu.Kaza anında Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanır, otobüs şoförü Asım Özkan ve kamyon şoförü İbrahim Terzi öldüler.Muzaffer Badalıoğlu ise kaldırıldığı Havza Devlet Hastanesi'nde yaşama veda etti.
 
Kazada, kafilede bulunan yönetici ve futbolcuların tümü yaralandı.
 
Samsunsporlu futbolculara ilkyardım hemen geriden gelen Çarşambaspor kafilesi tarafından yapıldı.Çarşambasporlu yönetici, futbolcu ve teknik adamlar kazaya uğrayan Samsunsporlu yönetici ve futbolcuları otobüsten tek tek çıkarıp Havza Devlet Hastanesi'ne taşıdılar.Kendilerine kan verdiler.
 
Kazada ağır yaralanan Nasır, Tomiç, Yüksel, Emin diğer yaralılar Erol, Orhan, Mustafa, Kasım, Fatih, Şanver, Caner, Ercan, Hakkı, Uğur, Genel Kaptan Mustafa Mutlu, Kulüp Müdürü Yüksel Ozan, malzemeci Halil Bayraktar, masör Mahmut Çalış daha sonra kaldırıldıkları Samsun Tıp Fakültesi ve devlet hastanelerinde tedavi altına alındılar.

Nasır,Tomiç,Yüksel ve Emin'in futbol yaşamları bitti.
 
Ligtv.com.tr olarak başta Samsun halkı ve Samsunspor camiası olmak üzere tüm futbolseverlere başsağlığı diliyoruz. Elim kazada hayatını kaybeden futbolcular ve yöneticilere bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken bu tür trajik olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.