Aziz Yıldırım cezaevinde!

Aziz Yıldırım cezaevinde!
Ve 1 haftadır Türkiye gündeminin 1 numaralı gündem maddesi olan soruşturmada sonucu en çok merak edilen sorgulamada karar açıklandı! Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı!
  
Şike soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in Aziz Yıldırım'ın tutuklu yargılanması yönündeki talebi, 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi tarafından kabul edildi. Aziz Yıldırım Metris Cezaevi'ne gönderildi!
 
İNANILMAZ '1 HAFTA'
Türk futbol tarihinin en sansasyonel haftası geride kaldı. Sonuç: Türk futbolunun dev kulüplerinden Fenerbahçe'nin Başkanı, Yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında olduğu 20'nin üzerinde önemli isim Metris Cezaevi'nde parmaklıklar ardında!
 
Geçtiğimiz pazar sabahı eş zamanlı düzenlenen operasyonda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Altyapı Koordinatörü ve efsane futbolcu Cemil Turan, yeni transferler Sezen Öztürk ve Emenike, kulüp çalışanları gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, o günün Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sportif Direktörü Ümit Karan, futbolcusu Mehmet Yıldız, Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz gibi birçok önemli isim de gözaltına alınmıştı.
 
Bu arada soruşturmanın suç örgütü iddiaları kısmında çok yerde adı geçen Giresunspor eski başkanı Olgun Peker olmak üzere çok sayıda Bank Asya 1. Lig kulübü başkan yöneticisi de aynı şekilde gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in yürüttüğü soruşturma, suç örgütü iddiası taşıyor ve bu örgütün Süper Lig ve 1. Lig'deki 19 maçta şike ve teşvik primi suçu işlediğini savunuyordu.

Sorgulamaların ilk 4 gününde İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan (Fenerbahçe Muhasebe Müdürü), Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun, Ümit Karan ve Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim tutuklanıp Metris Cezaevi'ne gönderildi.
 
Bu tutuklamaların ardından gözler Aziz Yıldırım'a çevrildi. Çünkü Yıldırım sık sık yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle gözaltı süresini hastanede tedavi görerek geçirmişti. Yıldırım'ın sıklıkla yaşadığı tansiyon ve şeker problemleri nedeniyle zorlukla yürütülen soruşturma, oparosyanın başlamasından tam 1 hafta sonra bitti.

3 Temmuz Pazar sabahı evinden gözaltına alınan Aziz Yıldırım 10 Temmuz pazar akşamı tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü.