Aysal'dan ezeli rakiplere yanıt

Aysal'dan ezeli rakiplere yanıt
“1 milyon forma” hedefi koyan Fenerbahçe’ye: Hedef koymakla bu hedefe ulaşabilmek ayrı şeyler. Tahmin etmek imkansız.Erken konuşmak yanıltıcı olabilir…

“Devlet destekleri kesildi” diyen Beşiktaş’a: Galatasaray olarak hiçbir zaman devlet desteği almadık ki bu konuda da (forma sponsoru) devlet desteği alalım…

Ga­la­ta­sa­ray ye­ni se­zon ön­ce­si; bir yan­dan fut­bol­cu kad­ro­su­nu güç­len­dir­me­nin ça­lış­ma­la­rı­nı ya­pı­yor, di­ğer yan­dan da ge­lir­le­ri­ni ar­tır­mak için spon­sor ara­yı­şı­na de­vam edi­yor. Her iki alan­da da ip­ler Baş­kan Ünal Ay­sal’ın elin­de. Bu se­zon trans­fe­ri de biz­zat yö­ne­ten Ay­sal, spon­sor ko­nu­sun­da ül­ke ül­ke do­la­şa­rak ge­rek­li ça­lış­ma­la­rı ya­pı­yor.

PiRLO VE BALOTELLi...

Baş­kan Ünal Ay­sal, tüm bu ko­nu­lar­da ya­şa­nan ge­liş­me­le­ri BU­GÜN’e de­ğer­len­dir­di. Ön­ce­lik­le ta­raf­tar­la­rın ka­fa­sın­da so­ru işa­re­ti ha­li­ne ge­len Ba­lo­tel­li ko­nu­su­na de­ğin­di. “Pa­lav­ra, as­pa­ra­gas” ifa­de­si­ni kul­lan­dı. Mi­lan’ın İtal­yan gol­cü­sü ile il­gi­len­me­dik­le­ri­ni be­lirt­ti. Da­ha ön­ce de “Pran­del­li bi­ze bu ko­nu­da bir is­tek­te bu­lun­ma­dı” de­miş­ti. Ay­sal, yi­ne bir di­ğer İtal­yan fut­bol­cu olan Ju­ven­tus­lu Pir­lo ile de il­gi­le­ri ol­ma­dı­ğı­nı açık­la­mış­tı.

FENER 2 GÜNDE 38 BiN SATTI

Ay­sal, eze­li ra­kip­ler Fe­ner­bah­çe ve Be­şik­taş’a da gön­der­me­de bu­lun­du. “Fe­ner­bah­çe’nin ye­ni se­zon for­ma­la­rı için koy­du­ğu ‘1 mil­yon adet sa­tış’ he­de­fi, Ga­la­ta­sa­ray için re­ka­bet un­su­ru olur mu” so­ru­su­na "He­def­le­ri koy­mak ile ona ula­şa­bil­mek ay­rı şey­ler" ya­nı­tını ver­di ve şun­la­rı ek­le­di: “Be­nim ye­ni se­zon­da­ki for­ma sa­tı­şı ile il­gi­li şim­di­den bir ra­kam ver­mem zor. Bu­nu şim­di­den tah­min et­mek im­kan­sız gi­bi bir şey.  Bu ko­nu­da er­ken ko­nuş­mak ya­nıl­tı­cı ola­bi­lir." Fe­ner­bah­çe bi­lin­di­ği gi­bi ilk iki gün­de 38 bin for­ma sat­mış­tı. En çok be­yaz for­ma ta­lep gö­rü­yor.

Be­şik­taş Baş­ka­nı Fik­ret Or­man’ın “For­ma­mız­da boş yer kal­ma­dı ve bun­la­rı hep dev­let des­te­ği al­ma­dan ken­di ça­ba­la­rı­mız­la ya­pı­yo­ruz. Ra­kip­le­ri­miz­den dev­let des­te­ği çe­ki­lin­ce for­ma­la­rı­na rek­lam bi­le ala­ma­dı­lar" açık­la­ma­sı da ses ge­tir­miş­ti. Söz­le­ri­ne bu ko­nuy­la son ve­ren Ay­sal’ın ya­nı­tı yi­ne il­ginç­ti: “Ga­la­ta­sa­ray Ku­lü­bü ola­rak biz hiç­bir za­man dev­let des­te­ği al­mı­yo­ruz ki bu ko­nu­da des­tek ala­lım."

FB yaklaşık forma satış rakamları

2010-11    267 bin
2011-12    310 bin
2012-13    500 bin
2013-14    410 bin

GS yaklaşık forma satış rakamları

2010-11    90 bin
2011-12    320 bin
2012-13    423 bin
2013-14    425 bin

Kaynak: Bugün