Ayın en iyisi Devin Smith

Ayın en iyisi Devin Smith
Turkish Airlines Avrupa Ligi'nde aralık ayının en değerli oyuncusu (MVP), İsrail ekibi Maccabi Electra'da forma giyen ABD'li basketbolcu Devin Smith oldu.

Avrupa Ligi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, takımında sergilediği başarılı performansla aralık ayının en değerli basketbolcusu seçilen 31 yaşındaki Smith, geçen yılın mart ayından sonra kariyerinde ikinci kez bu unvana erişti.

Smith, Maccabi Electra'nın aralık ayında oynadığı ALBA Berlin, Cedevita Zagreb ve Unicaja Malaga maçlarında 20,7 sayı, 6,7 ribaunt, 4 asist, 2 top çalma ortalamasıyla mücadele etti. Aralık ayında 25,7 indeks puanı ortalamasına ulaşan tecrübeli basketbolcu, ALBA Berlin ve Unicaja Malaga maçlarını 28'er, Cedevita Zagreb karşılaşmasını 21 sayıyla tamamladı. Smith, ay boyunca iki sayılık atışlarda yüzde 57,1, üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 45,5 ve serbest atışlarda yüzde 88,9 ortalamayla başarılı bir performans sergiledi.

ABD'li basketbolcu ödülünü, Maccabi Electra'nın sahasında Sırp ekibi Kızılyıldız Telekom ile 8 Ocak 2015'te oynayacağı Top 16 ikinci hafta maçında alacak.

İlk turda B Grubu'nda mücadele eden THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu, 7 galibiyet, 3 mağlubiyetle Rus temsilcisi CSKA Moskova'nın ardından ikinci sırayı alarak Top 16'ya yükselmişti.