Aybaba'dan salvolar!

Video yükleniyor...

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba maçın ardından sert açıklamalar yaptı.



Aybaba, Gençlerbirliği'ne 3-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Gaziantepspor galip geldikten sonra bizim burada kazanmamızın, kaybetmemizin pek bir önemi kalmamıştı." diye konuştu.

Sezon bittiği için genel bir değerlendirme yapacağını kaydeden Aybaba, "Hakemlerimizi haftalık malzeme olsun diye hiç kullanmadım. Ben futbol adamıyım. Hakem de hata yapar, oyuncular da bizler de ama ben teknik direktörlük hayatımda, hakemlerin bu kadar hata yaptığı, bir takıma karşı bu kadar sorumsuz davrandığı ve bir takımın küme düşmesinde bu kadar katkısının olduğu sezon görmedim." değerlendirmesinde bulundu.

Hakemlere ilişkin "inanılmaz kötüydüler" ifadesini kullanan Aybaba, şöyle devam etti:

"Kendi iç hesaplarını, vicdanlarını nasıl temizleyecekler bilemiyorum ama inşallah bu son olur. Bu durumdaki başka takımların sezon sonu planlamasıyla ilgili bir şeyleri belki gerçekleştiremezler. Kulüpler biliyorsunuz ekonomik bir batakta, her kulübün borcu var. Oyuncuların sözleşmelerini yenileyemiyorlar ama bunlardan yararlanan bir oyuncu grubu oluşmuş. Parasını almadığı gün kulübü federasyona şikayet eden, 'antrenmana çıkmam' diyen, futbol sevgisi, takımdaşlık ruhu, takımla ilgili hiçbir özelliği kalmayan oyuncu tipi türemiş. Bir an önce futbolumuzdan bu oyuncuları temizlememiz lazım. Biz hep 'futbol sevgidir, futbol dostluktur, kardeşliktir, takımdaşlıktır, hoşgörüdür' diyoruz. Maalesef futbolumuz bütün bu özelliklerinden uzaklaşmış durumda."

Sezonun 11. haftasında göreve başladıklarında kırmızı-siyahlı ekibin 4 puanı olduğunu hatırlatan Aybaba, sözlerini şöyle tamamladı:

"30 puanla lige veda ettik. Çok emek verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eskişehirspor'un bundan sonra iyi bir planlama yapması lazım. Bu futbol şehirlerine yazık. Futbol, keyif veren bir oyun. Maalesef bu özelliğinden uzaklaşıyor. Bir müddet sonra bu kulüpler zaten borca batacaklar. Futbolu zaten çok iyi bilen arkadaşlar yönetiyor. Federasyonlarımız da içindeki insanlar da futbolu çok iyi biliyor. Onlar bir gece toplanıp herhalde futbolumuzu nasıl kurtaracaklarıyla ilgili iyi bir plan yaparlar."